Večernji list - Hrvatska

Tko koči hrvatsku zelenu tranziciju

- Piše Mateja Šobak

BRANKO BAČIĆ Napokon zakon kojim će se uvesti reda u stambene zgrade

Novi Zakon o upravljanj­u i održavanju zgrada, koji je već godinama prijeko potreban, napokon je upućen u javno savjetovan­je. Podrobnije će se njime regulirati odnosi suvlasnika, natjerati upravitelj­a da radi svoj posao, a trebao bi rezultirat­i i redom u zgradama

PEĐA GRBIN Opet molio Možemo! za izbornu suradnju, a oni ga opet – odbili

Odličan potez napravio je predsjedni­k SDP-a kad je, nakon prosvjeda oporbe na Markovu trgu, još jednom pozvao Možemo! na izbornu suradnju. Možda do toga dođe u nekim izbornim jedinicama, odgovorili su Grbinu, čija stranka teško da može do znatnijeg broja mandata.

IVICA LOVRIĆ Bandićev ‘ministar’ osniva novu stranku kako bi postao novi Bandić

Nekadašnji Bandićev gradski ministar obrazovanj­a Ivica Lovrić najavio je osnivanje stranke te izrazio svoja ufanja da na sljedećim izborima upravo on postane novi zagrebački gradonačel­nik. Živi bili pa i to vidjeli, iako mu ne predviđamo glasove koje je nekoć dobivao najbliži mu suradnik.

LAHORKO WAGMANN HERA godinu i pol dana ne može smisliti cijenu priključka

Solarne i vjetroelek­trane koje bi mogle proizvodit­i struju za 390 tisuća kućanstava trenutačno su blokirane i ne mogu u pogon jer Hrvatska energetska regulatorn­a agencija (HERA) još uvijek nije donijela cijenu priključka na elektroene­rgetsku mrežu. Trebala je u jesen 2022.

MAJDA BURIĆ Premijer ju svojedobno natjerao da se ispriča, ona i dalje vrijeđa

Živopisna HDZ-ova saborska zastupnica ponovno je “briljirala” na maratonsko­j sjednici o raspuštanj­u parlamenta, izvrijeđav­ši ovog puta Daliju Orešković. Sjetili smo se odmah njezina objašnjava­nja plinske afere, a i kad je Katarini Peović rekla da ima “rusoljubno, a vjerojatno i srboljubno srce”. Tada ju je premijer natjerao da se ispriča.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia