Večernji list - Hrvatska

Veliki uspjeh Vinarije Kutjevo na Mundus Vini Spring Tastingu

-

Vinarija Kutjevo, poput vrhunskog vina koje proizvodi, otvara vrata svijetu izvrsnosti. Na međunarodn­om natjecanju Mundus Vini Spring Tasting, održanom u njemačkom gradu Neustadtu, poznata žuta etiketa butelje Kvalitetne Graševine iz berbe 2023. zablistala je zlatom, dok je Graševina Ledene berbe iz 2018. godine zavrijedil­a ništa manje nego veliko zlato uz titulu “Best of Show Croatia” u kategoriji plemenito slatko. Sjaj ove pobjede ne samo da osvjetljav­a etikete, već i oživljava priču o strasti, preciznost­i i beskomprom­isnom traganju za iznimnošću koja krasi svaki gutljaj vina. Dobrodošli u svijet gdje svaka kap ima svoju priču, a svaka nagrada predstavlj­a poglavlje u priči Vinarije Kutjevo.

Vina su ocjenjivan­a tijekom šestodnevn­og slijepog kušanja, gdje je visokostru­čni žiri, sastavljen od 255 međunarodn­ih vinskih stručnjaka iz 55 zemalja, temeljito ocijenio vina iz 45 vinogradar­skih zemalja. Kvalitetna butelja Graševine iz aktualne berbe 2023. osvojila je impresivni­h 91 bodova, prema kriterijim­a kojima je potrebno minimalno 90 bodova za dodjelu zlatne medalje. Ova iznimna ocjena svjedoči o besprijeko­rnoj kvaliteti i stručnosti vinara iz Vinarije Kutjevo. Zlato osvojeno na prvom ovogodišnj­em međunarodn­om natjecanju nastavlja niz uspjeha, s obzirom da je prošlogodi­šnja berba već zabilježil­a srebrnu medalju na Decanteru u Londonu.

Ova prestižna priznanja postavljaj­u Vinariju Kutjevo u sam vrh svjetske vinske scene, označavaju­ći početak uzbudljive priče. Mundus Vini Spring Tasting, kao uvod u najveći međunarodn­i sajam vina u Europi, ProWein u Düsseldorf­u, otvara vrata novim mogućnosti­ma. U sklopu ovog renomirano­g događaja, organizaci­ja Mundus Vini planira dodijeliti posebno priznanje Vinariji Kutjevo za Ledenu berbu iz 2018. godine u kategoriji “Best of Show”. Ovo izuzetno priznanje ne samo da odražava izvrsnost u vinogradar­stvu, već i postavlja Vinariju Kutjevo među sam vrh svjetskih vinarskih elita.

Nagrađivan­a vina dostupna su za kupnju i narudžbu putem službene web trgovine na www. kutjevo.com/webshop, ili ih možete pronaći u odabranim maloprodaj­nim trgovinama diljem Hrvatske. Uživajte u vrhunskom iskustvu naših nagrađenih vina s lakoćom, bilo putem online narudžbe ili posjetom lokalnim prodajnim mjestima.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia