Večernji list - Hrvatska

Jakirović: Ritam je naporan, ali to smo si i željeli

- Robert Junaci Rijeka Hajduk Dinamo Varaždin Slaven B. Istra Rudeš 5 7 6 1 6 8 4 8 7

Između dvije utakmice s PAOK-om u Konferenci­jskoj ligi nogometaši Dinama imaju novu zahtjevnu zadaću, imaju imperativ pobijediti Slaven Belupo. Prije toga će valjda saznati i tko će im u sljedećem periodu voditi klub, možda ih pred utakmicu s Koprivniča­nima dođe pozdraviti i čelnik kluba koji će ih voditi u svom mandatu.

Nema opuštanja

No, plavi se ne bi trebali time zamarati, već se s europskih utakmica prebaciti na domaće s obzirom na to da moraju pobjeđivat­i kako bi ostali u borbi za naslov prvaka, a znano je da se baš u HNL utakmicama ozbiljno muče da bi došli do pobjede.

– Nije bilo vremena za opuštanje nakon PAOK-a, odmah smo se okrenuli Slavenu Belupu. Ritam je jako naporan, toga smo svjesni, ali to smo i željeli – kaže Jakirović koji će napraviti nekoliko promjena. Jedna je sigurna, neće biti Brune Petkovića koji je skupio tri žuta kartona i prisilno će pauzirati.

– Bit će četiri-pet promjena, uz Petkovića nema nam još Ogiware i Bulata koji su počeli s treninzima i optimistič­no gledajući možda će kandidirat­i za četvrtak i uzvrat s PAOK-om.

Plavi se moraju “prešaltati” na drukčiji nogomet od onoga koji igra PAOK, momčad iz Koprivnice sigurno neće biti otvorena.

– Mi smo se uglavnom bavili sobom, oko toga kako ćemo mi izgledati. Naravno da smo skautirali Slaven Belupo, uostalom, već smo dvaput igrali ove sezone i znamo otprilike što nas može čekati, nisu ni oni kompletni pa će neki novi igrači zacijelo dobiti priliku. No, gledamo da što bolje odigramo, da se držimo plana igre i da napravimo sve kako bismo osvojili tri boda – kaže Jakirović.

Spomenuo je Ogiwaru i Bulata, no ima na popisu i onih koji su već duže

Parovi 26. kola: Varaždin - Istra 1961 Lokomotiva - Rudeš Gorica - Hajduk - Osijek Dinamo - Slaven Belupo

SUPERSPORT HNL

2:2 3:0 -:Rijeka ned, 15.00 ned, 17.30

Parovi 27. kola: Osijek - Varaždin (15.3.), Slaven Belupo - Rijeka (16.3.), Hajduk - Lokomotiva (16.3.), Istra 1961 - Gorica (17.3.), Rudeš - Dinamo (17.3.)

vremena ozlijeđeni kao Stojković, Kačavenda, Emreli i Rog.

– Sve ide po planu, Stojković i Rog već rade na treninzima s momčadi, no bez sučeljavan­ja, moramo izbjegavat­i kontakt. Kad prođe ožujak, bit će u punom treningu, ni s kim ne želimo žuriti kako se ne bi dogodilo još veće zlo – rekao je Sergej Jakirović.

Belupo im nije zabio

Sudeći po dvije dosad odigrane utakmice sa Slavenom Belupom, riječ je o momčadi koja bi trebala odgovarati plavima, jer vratari plavih u te dvije utakmice nisu primili niti jedan pogodak, a plavi su postigli pet. U pobjedi od 3:0 u rujnu u Maksimiru strijelci su bili Vidović i Petković, a autogol je postigao Štefulj, dok su u prosincu Podravkini strijelci za pobjedu plavih od 2:0 bili Petković i Špikić, obojici je asistirao Kaneko koji u posljednje vrijeme nije u tako dobroj formi. No, plavi su dugo vodili sa samo 1:0, tek su desetak minuta prije kraja stigli do pogotka koji im je mogao osigurati mirnu završnicu utakmice.

 ?? ?? TAKURO KANEKO u posljednje­m susretu sa Slavenom Belupom upisao je dvije asistencij­e, no sad nije u tako dobroj formi
TAKURO KANEKO u posljednje­m susretu sa Slavenom Belupom upisao je dvije asistencij­e, no sad nije u tako dobroj formi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia