Večernji list - Hrvatska

U pobjedi New Yorka na gostovanju u Sacramentu (98:91) Bojan Bogdanović sudjelovao je s devet koševa dok Šarić nije ulazio u igru u gostujućoj pobjedi Warriorsa nad Lakersima (128:121)

- Dražen Brajdić

Premda je nastavio impresivan niz i na NBA parketima upisao 49. “double-double” učinak ove sezone (21 koš, 14 skokova), Litavac Domantas Sabonis nije bio zadovoljan s viđenim u dvoboju njegovih Sacramento Kingsa protiv New York Knicksa.

A Newyorčani su slavili s 98:91 što je sin slavnog Arvidasa Sabonisa ovako prokomenti­rao:

– Dobro je što smo imali prilike odigrati ovakvu utakmicu uoči doigravanj­a. A oni su nas u trećoj četvrtini “opalili po ustima” – priznao je Sabonis koji igra možda i najbolju sezonu u karijeri o čemu svjedoči i najveći broj trostruko-dvoznamenk­astih učinaka od početka sezone.

A sjajni Litavac ih ima 23, dva više od Jokića (21) i šest više od Dončića (17) te je i on dokaz da Europljani dominiraju NBA parketima. A to dodatno potvrđuje i to što je četvrti na toj liste “triple-double” učinaka tamnoputi Grk Antetokoun­mpo (8).

A do pobjede u glavnom gradu Kalifornij­e Newyorčane je predvodio razigravač Jalen Brunson (42 koša, samo dva asista) a dvoznamenk­asti su bili još jedino bekovi-šuteri Donte DiVincenzo (15) i Alec Burks (12), a na jedan koš do dvoznamenk­astog učinka ostao je naš Bojan Bogdanović koji je u svoje 24 minute zabio devet koševa uz šut iz igre 4-11 (za trice 1-5) uz četiri skoka i asistencij­u.

Na provizorno­m rankingu američke sportske postaje ESPN, Knicksi

su deseti i smatra ih se momčadi koja, s ovom razinom fizikalnos­ti, ima što tražiti u doigravanj­u. Bogdanović­eva momčad je osam mjesta bolje plasirana od Šarićevih Golden State Warriorsa koji su u gostima pobijedili Los Angeles Lakerse (128:121) koji neće daleko dogurati s ovakvom obranom.

Nakon tri propuštene utakmice zbog ozljede, “Ratnike” je predvodio Stephen Curry (31 koš) a kako je trener Steve Kerr koristio samo devet igrača, Dario Šarić ostao je na klupi. S povratkom iz ozljede Greena i uz dobru formu Kuminge, kapetan hrvatske reprezenta­cije ostao je bez zajamčene uloge u rotaciji. (db)

Na rang-listi ESPN-a Zupčevi Clippersi su peti, Bogdanović­evi Knicksi su 10. a Šarićevi Warriorsi tek na 18. mjestu

i Svjetski skijaški savez, dodijelivš­i joj posebno priznanje kao najboljoj mladoj skijašici u Svjetskom kupu.

U uvjetima premekanog snijega nije briljirala ni Lara Gut-Behrami, ali je bila dovoljno dobra (deseta) da osigura slalomski Globus, jer je ziheraškom vožnjom obranila prednost od 95 bodova koliko je imala prije utrke ispred Federice Brignone.

Talijanka jest pobijedila, izborila je 27. pobjedu u karijeri, no bila je to neka vrsta Pirove pobjede, jer je na kraju, u veleslalom­skom poretku, ostala 21 bod iza Gut-Behrami.

A Švicarka je tako potvrdila i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, što joj je pošlo za rukom po drugi put u karijeri, i to osam godina nakon osvajanja prvog velikog Kristalnog globusa. Istina, treba reći da je pri tome imala i ponešto sreće jer se 2016. ozlijedila tada vodeća Lindsey Vonn, dok se ove godine to dogodilo s Mikaelom Shiffrin, koja se mora zadovoljit­i sa slalomskim Globusom.

Gut-Behrami učinila je ono što je pošlo za rukom i njezinu sunarodnja­ku Marcu Odermattu, koji je također osvojio veleslalom­ski, ali i ukupni Globus. Štoviše, njih su dvoje u igri za još po dva globusa – vodeći su u poretku spusta i superveles­laloma uoči posljednji­h utrka – pa se može dogoditi veliki trijumf švicarskog skijanja odnosno osam od deset mogućih Globusa. A već je sada to velika pobjeda nad Austrijanc­ima, što je, dojma smo, Švicarcima u ovom sportu i najvažnije.

Švicarci prešišali Austrijanc­e

Za najveću skijašku silu (Austrija ima 121 olimpijsku medalju, a Švicarska 66) poražavaju­će je da u slalomašu Manuelu Felleru imaju jedinog osvajača Kristalnog globusa. A Feller ga je osigurao i prije posljednje utrke koju je mogao voziti revijalno. No, zato ona nije bila revijalna za našega jedinog predstavni­ka Samuela Kolegu, koji je nakon prve vožnje bio 15.

Kolega se nadao da može izboriti i četvrti ovosezonsk­i Top 10 rezultat, no to mu, na dan u kojem su mnogi gledatelji utrku gledali u kratkim rukavima, nije uspjelo. Nakon silaska u ciljnu ravninu, tražeći odgovor zašto je bio tako spor (tek 18.), nemoćno je širio ruke. A takvih problema nije imao 27-godišnji Norvežanin Haugan, koji je, ispred Fellera i Strassera, izborio prvu pobjedu u Svjetskom kupu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia