Večernji list - Hrvatska

Ne odustajem od Pariza, svoju priliku tražit ću u Sarajevu

- Damir Mrvec

Bit će ovo tjedan kad ćemo dobiti novu prvakinju Hrvatske u seniorskoj i mlađesenio­rskoj konkurenci­ji, a trenutno obje krune drži – Hana Arapović. Mlada 19-godišnja Zagrepčank­a lani je osvojila oba turnira, bilo je tu još medalja iz parova i mikseva, ali najvrjedni­je su, logično, one pojedinačn­e. Za prvu seniorsku titulu u polufinalu nanizala je Dorinu Srebrnjak, Leu Rakovac, Ivanu Malobabić i na kraju – Ivanu Tubikanec. U mlađesenio­rskoj konkurenci­ji u finalu je bila bolja od Dore Ćosić.

Dobivala i Kineskinje

Iza nje je odlična sezona, zapravo takvih je već nekoliko njih, ali ove je godine posebno zablistala s obzirom na to da je osvojila zlato u miksu s Banom na Europskom prvenstvu do 21 godine, broncu u paru s Njedraž. micom Klee i broncu u pojedinačn­oj konkurenci­ji. U 2023. je, pak, bila europska prvakinja u konkurenci­ji do 21 godine.

U Njemačkoj također ima zanimljive rezultate, njezin je klub Kolbermoor petoplasir­an, Hanin je pojedinačn­i omjer 5-3, a riječ je o najjačoj europskoj ligi. Dobila je ove sezone Wan Yuan i Yangzi Liu, a nekoliko puta imala potpuno otvorene mečeve s Brunom Takahashi (2:3) i Ninom Mittelham (2:3), obje igračice iz svjetskog Topa 20.

No, slijede drugačiji izazovi, od četvrtka do nedjelje Vrsar je opet domaćin najboljima u Hrvatskoj. Prema najavama turnir neće biti jak kao i lani, ali...

– Koliko čujem neće biti sve djevojke, jer imaju obveza u ligama i na WTT turnirima, ali svejedno tu su Tubikanec, Pavlović, Ćosić, Cakol, Vukelić, Rebić... Neke od njih već su osvajale, neke to tek žele. Ne znam još točno tko će sve igrati tako da mi je teže nešto više reći. S dosta tih cura nisam dugo igrala službeni meč, tako da nikad ne znaš što očekivati. Na prvu, prvenstvo Hrvatske turnir je kao i svaki drugi, svaki je meč nova priča, nema tu previše razlike. Ali ipak je nešto posebnije jer je državno, sve su to cure s kojima sam godinama trenirala, igrala... Ima neku posebnu

Što god igram želim pobijediti, a tako je sigurno i ovdje – istaknula je Hana Arapović te dodala:

– Imam sad veće iskustvo, doduše, imaju i ostale djevojke. Lani sam uzela dvije krune, ali ne stvara mi to dodatni pritisak, da nešto moram. Na meni je da dam sve od sebe, uživam u tome što radim. Ne želim raditi velike planove.

Na seniorskom turniru vjerojatno neće igrati parove, dok će u miksu probati uzeti zlato s Ivorom Banom. Na mlađesenio­rskom ganjat će sve tri titule, u miksu je s Banom, u parovima s Ćosić.

– Par ću vjerojatno preskočiti. Trebala sam nastupiti s Ivanom, ali ona ide u Bejrut. I ovako će biti dosta mečeva, ha, ha. Lani sam u finalu skapavala. U redu, takav je program cijeli život. Veselim se Vrsaru, volim more, gradić i dvorana su prekrasni, samo još da nas vrijeme posluži.

Ispunila se želja u Singapuru

Iza nje je i Svjetsko prvenstvo u Busanu, gdje je također pružila dobre partije.

– Da, bilo je odlično. Nadale smo se što boljem rezultatu, a na kraju smo svakako zadovoljni ostvarenim. Sada sam bila i u Singapuru na Smash turniru, to mi je već neko vrijeme bila želja. Rezultat doduše nije bio po želji, ali bitno je da sam to probila.

Slijedi joj ubrzani dio godine, igrat će na mnogo turnira. I ‘ganjati’ Pariz.

– Sada slijedi pet-šest turnira, no to je tako jer svi love vizu za Pariz i Olimpijske igre. Nastupit ću sigurno u slovenskom Otočcu, Varaždinu, Düsseldorf­u i Havirovu. Ima tu još nekih turnira te kvalifikac­ije za OI u Sarajevu. Trudit ću se da skupljam što više bodova, trenutno sam 116. na svijetu. Ivana ima najveće izglede, ima najveću zalihu bodova te vjerujem da će ostvariti svoje snove. To bi svakako bila lijepa vijest za hrvatski ženski stolni tenis. Što se mene tiče, neke su igračice već osigurale OI, neke će to riješiti putem rankinga, a neke će svoju priliku tražiti u Sarajevu sredinom svibnja. Bez obzira na sve, opet ih je mnogo koje su itekako opasne i traže svoju priliku. No, ne opterećuje­m se, idem turnir po turnir pa što bude – zaključila je Hana, koja je stolni tenis počela igrati u šestoj godini pod nadzorom oca Darka Arapovića, trenutnog izbornika hrvatske ženske stolnoteni­ske reprezenta­cije. Nedugo prije šesnaestog rođendana preboljela je benigni tumor u abdomenu koji je uspješno operiran.

Nedugo prije šesnaestog­a rođendana preboljela je benigni tumor u abdomenu koji je uspješno operiran

 ?? ?? HANA ARAPOVIĆ: Odabrala sam stolni tenis jer je cijela moja obitelj vezana za taj sport. Tata i mama igrali su stolni tenis, tata je sada i trener, djed je bio stolnoteni­ski sudac
HANA ARAPOVIĆ: Odabrala sam stolni tenis jer je cijela moja obitelj vezana za taj sport. Tata i mama igrali su stolni tenis, tata je sada i trener, djed je bio stolnoteni­ski sudac

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia