Večernji list - Hrvatska

Građani, izdržite do 17. travnja, poslije nam dolazi blagostanj­e

-

Polako ali sigurno približava se 17. travnja, dan kada ćemo izaći na birališta kako bismo izabrali novi saziv Hrvatskog sabora, a onda dobili novu/staru Vladu. Dosadašnja izborna kampanja može se ocijeniti mlakom kamilicom, bez ičega posebnog. Političke stranke redom su predstavlj­ale svoje kandidate s liste, koji nisu oklijevali pohvaliti se svojim radom ili pak obećati brda i doline. Što ih to košta kad i sami znaju da papir trpi sve. Jedino je nezgodno to što i Google pamti sve pa ćemo neke od njih u budućnosti moći podsjetiti na obećanja koja su dana, a nisu ispunjena.

Građanima možemo poručiti da izdrže još samo do 17. travnja, a onda Dunavom i Savom počinje teći med i mlijeko, koji su zapeli negdje uzvodno. Kad se probudimo u četvrtak, 18. travnja, sve će biti ljepše i bolje bez obzira na to tko pobijedio. I Sunce će ljepše sjati, Zemlja će se vratiti u normalu… Ali prije toga naši će se kandidati za Sabor pozabaviti nekim ovozemaljs­kim problemima pa će tako biti riješeno pitanje gospodarst­va, državnih granica, ilegalnih ulazaka migranata… Od tog četvrtka imat ćemo i razvijeno i bolje gospodarst­vo, a ni umirovljen­ici se ne moraju brinuti jer ih već u svibnju očekuju osjetno više mirovine. Bit će riješeno i pitanje demografij­e, koje se ne rješava proteklih 30-40 godina. I inflacija će biti zauzdana, a i korupcija i mito svest će se na najmanju moguću mjeru. Neće biti čekanja na sudovima, a i stanje u zdravstvu bit će riješeno tako da više nećemo morati čekati mjesecima da bismo obavili neki pregled. Jednom riječju, bit će ovo raj na Zemlji. Može se očekivati i da će se svi naši članovi obitelji koji su proteklih godina otišli put Njemačke, Irske, Engleske... vratiti jer će ovdje život biti puno bolji i kvalitetni­ji nego tamo.

Jedini je problem u svim tim obećanjima to što ni jedna od stranaka nije navela kako će to napraviti kao i zašto to do sada već nije napravila. Što se čekala baš 2024. godina? Nisu rekli ni tko će to provesti i hoće li se prije toga trebati učlaniti u neku političku stranku ili će biti potrebno samo to da netko bude dovoljno kvalitetan i obrazovan te da ima odgovaraju­će radno iskustvo. Nisu rekli ni kojim će to novcem napraviti, ali valjda to onda i nije važno. Od svih tih obećanja dosad nismo čuli još samo to kako će neki od njih riješiti i pitanje rata u Ukrajini i Gazi. Međutim, ni to nije isključeno jer pred nama su završni dani kampanje, tijekom kojih možemo očekivati sve i svašta jer ovi su izbori ipak dan D, prije svega za one koje ćemo izabrati da nas predstavlj­aju u Saboru i da o nama odlučuju. Stoga gotovo da i nije važno koga ćete zaokružiti jer blagostanj­e samo što nije došlo i u ovaj dio Europe. Stoga, izdržite još samo do 17. travnja.

Branimir Bradarić Od svih obećanja dosad nismo čuli još samo to kako će riješiti pitanje rata u Ukrajini i Gazi. No, ni to nije isključeno jer pred nama su završni dani kampanje

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia