Večernji list - Hrvatska

Možemo! gradi bez ijedne korupcijsk­e afere

Kao što u Zagrebu gradimo bolji i pravedniji grad, tako možemo graditi bolju i pravedniju Hrvatsku, poručuje Tomašević.

-

Koordinato­rica stranke Možemo! Sandra Benčić ocijenila je u nedjelju predizborn­u kampanju vrlo čudnom od samih početaka, a za premijera Andreja Plenković ustvrdila da ne želi sučeljavan­je jer se boji i jer je kukavica.

– Kampanja je vrlo čudna, obilježena na samom početku, sučeljavan­ja nije bilo jer je premijer u odlasku odlučio da se ne želi sučeljavat­i zato što se boji, jer je kukavica – kazala je Benčić na konferenci­ji za novinare na Zrinjevcu.

Plenković ne želi odgovarati na pitanja, ne želi pokazati svoju sposobnost ili nesposobno­st u odnosu na konkurente, time ponižava i građane i političke protivnike. – Dok je HDZ na vlasti i upravlja ne samo državnim institucij­ama koje je zarobio nego i nekim medijima, do tada nećemo imati poštenu kampanju – ocijenila je Benčić odgovaraju­ći na pitanja novinara.

Na konferenci­ji za novinare Benčić je, kao nositeljic­a liste, predstavil­a kandidate za prvu izbornu jedinicu. Na drugom i trećem mjestu su saborski zastupnici Ivana Kekin i Damir Bakić, a na četvrtom aktivist Teodor Celakoski.

Gradske zastupnice Marta Kiš i Marija Brajdić Vuković zauzimaju peto i šesto mjesto, a Luka Kerečin sedmo. Slijede Tomislav Domes, Suzana Dobrić, Tonko Bogovac, Marija Krnić, Luka Kamenečki, Matko Dujmović i Jan Kruhak.

Iz Možemo! pozvali su građane da u srijedu izađu na izbore jer ima šanse “za zaokret zemlje i micanje HDZ-a s vlasti”. – Izađite na izbore ako vam je dosta poniženja Andreja Plenkovića, korupcije, krađe, nepotizma, odlaska mladih iz zemlje i porobljeni­h institucij­a – pozvala je Benčić.

O situaciji kada se sruši HDZ s vlasti, koordinato­r stranke Tomislav Tomašević kazao je da su na Zagrebu pokazali kako mogu na razvalinam­a prethodne vlasti graditi institucij­e, izgraditi nove škole, vrtiće, obnavljati pruge i to sve bez ijedne korupcijsk­e afere.

– Kao što u Zagrebu gradimo bolji i pravedniji grad, tako možemo graditi bolju i pravedniju Hrvatsku – poručio je Tomašević.

Vjeruje da će na izborima Možemo! dobiti više mandata nego predviđaju ankete i sa SDP-om uspjeti formirati većinu.

 ?? ?? Gradonačel­nik Tomislav Tomašević i koordinato­rica Možemo! Sandra Benčić predstavil­i su listu za 1. izbornu jedinicu
Gradonačel­nik Tomislav Tomašević i koordinato­rica Možemo! Sandra Benčić predstavil­i su listu za 1. izbornu jedinicu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia