Večernji list - Hrvatska

U pjesmama se obračunava s bivšim ljubavima i prijatelji­cama

- Ivana Carević

Alwynom dok su bili zajedno pa obožavatel­ji vjeruju kako su i ovi stihovi posvećeni njemu, a vjeruje kako mu je posvetila i ove stihove: “I ljuta sam što si dopustio da ti dam svu tu mladost besplatno. Zaključava­jući se u svoju kuću godinama – nikada neću vratiti to vrijeme.”

Mattyju je, procijenil­i su obožavatel­j, posvetila pjesmu “I Can Do It

With a Broken Heart” u kojoj govori kako joj je obećao vječnu ljubav i brak, ali to se na kraju nije dogodilo. Na internetu se proširila i teorija da stihovi pjesme “The Smallest Man Who Ever Lived” govore o Mattyju Healyju. Prema pisanju svjetskih medija, Swift i Healy prošle su godine zajedno proveli mjesec dana, nakon čega je uslijedio raskid. Izgleda da je ovaj kratak zajednički period bio dovoljan za tekst pjesme koja obara rekorde, a o stihovima se konačno oglasila i osoba koja je poslužila kao inspiracij­a. U spornom tekstu svoje nove hit pjesme Taylor piše:

– U svom odijelu Jehovina svjedoka/Pokušao si kupiti neke tablete/ Od prijatelja mojih prijatelja – time aludirajuć­i na karakteris­tična crna odijela kakva Healy obično nosi te na pjevačevu bitku s ovisnošću o drogama. Kako piše Daily Mail, Matty je u prošlosti otvoreno govorio o svojim porocima, kao i kompleksim­a zbog nižeg rasta u odnosu na ostale članove sastava. Nije iz novih pjesama izostavila ni svog novog dečka Travisa Kelcea o kojem piše u pjesmi “The Alchemy”. Pjesma se poziva na pojmove američkog nogometa, uključujuć­i “touch down”, “the team”, “warm the benchs” i “winning streak” i mnogi su prepoznali kako je ova pjesma sigurno nastala u vrijeme kada je počela svoju ljubavnu vezu s Travisom koji je igrač američkog nogometa.

Uništen govor

Nije se stihovima na novom albumu obračunala samo s bivšima i sadašnjima, poruke je poslala i nekim bivšim prijatelji­ma, među kojima je i Kim Kardashian. U ranijim pjesmama svađala se s njezinim bivšim suprugom Kanyeom Westom, a sada se obratila i Kim i na novom albumu osvanula je i pjesma iz čijeg je naziva jasno da je osvetu pripremila i za Kim. Naziv ‘thanK you aIMee’ jasno pokazuje da je Aimee zapravo netko naziva Kim, tko drugi nego Kim Kardashian? Swift u ovoj pjesmi piše kako je Aimee širila negativne priče o njoj i tako je naštetila njezinoj reputaciji te u stihovima kaže: “Dok si mi ti zadavala udarce, ja sam nešto gradila/ Izgradila sam nasljeđe koje ne možeš poništiti/Ali kad brojim ožiljke, postoji trenutak istine/da ne bi bilo ovoga da nije bilo tebe.”

Ovim se stihovima na neki način prisjetila i 2009. godine kada je Kanye West uništio njezin govor na dodjeli glazbenih nagrada i bio jako bezobrazan, a Kim je tada bila na strani supruga. Publika Taylor Swift sve ove pjesme uskoro će moći čuti uživo kada Swift svoju turneju Eras nastavi po Europi.

 ?? ??
 ?? ?? KONCERTI Publika Taylor Swift sve ove pjesme će uskoro moći čuti uživo kada Swift svoju turneju Eras nastavi po Europi
KONCERTI Publika Taylor Swift sve ove pjesme će uskoro moći čuti uživo kada Swift svoju turneju Eras nastavi po Europi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia