Večernji list - Hrvatska

Premijerov poučak: Glasači su smetnja

- Piše Ivana Jakelić

IVANA HABAZIN Osvojila četvrti boksači pojas u meču koji je sama organizira­la u Hrvatskoj

Da su žene vrlo uspješne u boksu, pokazala je djevojka iz Zlatara osvojivši pojas svjetske prvakinje u velter kategoriji po WBC-u i titulu izvanredne prvakinje prema WBA. Svoj četvrti boksački pojas osvojila je u meču koji je sama i organizira­la, zbog čega se i zadužila za 80.000 eura.

BEN ZION GOPSTEIN Izraelski desničar i blizak suradnik ministra završio pod sankcijama SAD-a

Osnivač i vođa izraelske desničarsk­e skupine Lehava i blizak suradnik ultradesni­čarskog ministra sigurnosti završio je pod sankcijama SAD-a. Pod sankcijama se našao zbog nasilja koje doseljenic­i provode na Zapadnoj obali, gdje napadaju, tjeraju i ubijaju Palestince.

GIORGIA MELONI Odlukom o prolife udrugama pokazala da vuk mijenja dlaku, ali ne i ćud

Prolife udruge moći će ući u talijanske bolnice kako bi “savjetoval­e” žene o pobačaju, koji je izbor i odluka isključivo žene. No tako očito ne misli desničarsk­a premijerka, koja je obećala da pravo na pobačaj neće dirati. No izgleda da hoće, jer vuk mijenja dlaku, ali ne i ćud.

STIPO MLINARIĆ ’Vjerodosto­jni’ domoljubi zbog fotelja lako zaborave na ‘lopove i izdajnike’

Kako izgleda “vjerodosto­jna” politika, pokazao je zastupnik DP-a koji je, prigodno, zaboravio na sve što je govorio o premijeru, kojega je zvao i lopovom i izdajnikom pa “zaboravio” na to jer je sada od njegova “domoljubno­g” stava ipak bitnija – fotelja u budućoj Vladi.

ANDREJ PLENKOVIĆ Žali se na velik odaziv birača jer mu je teško sastaviti Vladu!?

Da je izlaznost bila manja, sada bismo imali 66 mandata, skandalozn­a je izjava premijera. Izbori su, navodno, festival demokracij­e, a svojom nedemokrat­skom izjavom Plenković je omalovažio oko 1,3 milijuna birača koji nisu glasali ni za njega ni za njegovu stranku. On im to očito ne može oprostiti jer zbog toga sada ne može lako sastaviti Vladu...

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia