Dnes Prague Edition

Pro pražskou dopravu

Nastal neobvykle komplikova­ný víkend. Po tři dny nepojede metro na části trasy C, začíná dlouhodobá uzavírka ulice Milady Horákové a pozítří zaplní silnice auta při návratu těch, kteří trávili Velikonoce mimo město.

- PRAHA

Přes část ulice Milady Horákové na Letné nepojedou ode dneška po tři měsíce tramvaje. Jde o úsek mezi ulicemi Svatovítsk­á a U Brusnice. Pět tramvajový­ch linek Dopravní podnik odklonil a jednu zrušil.

Ulice je uzavřena kvůli opravě tramvajové trati a také kvůli pokračujíc­í výstavbě tunelu Blanka. Výluka začala brzy po půlnoci, ukončena by měla být 29. června.

Dočasně je v obou směrech zrušena zastávka Chotkovy sady, nahrazuje ji provizorní zastávka Hradčanská umístěná o 170 metrů dál v ulici Badeniho u křižovatky s ulicí Na Valech.

Linky číslo 1 a 56 jsou mezi za- stávkami Vozovna Střešovice a Sparta odkloněny přes zastávky Pražský hrad, Královský letohrádek a prozatímní Hradčansko­u. Přes tytéž zastávky je odkloněna i linka číslo 25.

Té se v současné době týká také výluka v Myslbekově ulici, a spoj proto jezdí přes zastávku Brusnice.

Linka 18 je zase od zastávky Vozovna Střešovice do Malostrans­ké odkloněna přes zastávky Pražský hrad a Královský letohrádek. Přes stejné zastávky pojede i noční linka 57. Ta je kvůli uzavírce Myslbekovy stejně jako číslo 25 nyní odkloněna přes zastávku Brusnice. Po skončení výluky pojede jako číslo 18 ze za- Do 29. června nejezdí tramvaje v ulici Milady Horákové mezi ulicemi Svatovítsk­á a U Brusnice Do pondělní noci nejezdí metro na trase C mezi Muzeem a stanicí Pražského povstání stávky Vozovna Střešovice. Linka 2 je po dobu výluky zrušena, a to bez náhradních autobusů.

Metro nejede mezi Muzeem a Pražského povstání

Dnes také začala výluka na trase metra C, která potrvá tři dny. Vyloučila z provozu úsek mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. U stanice I. P. Pavlova se totiž opravuje výhybka a vlaky na lince C tak jezdí z Hájů jen na Pražského povstá-

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia