Dnes Prague Edition

Extraliga? Kohouti to myslí vážně

-

(doč, bek) Spanilá olomoucká hokejová jízda směr extraliga pokračuje. Včera Kohouti oloupili o body lídra barážové skupiny chomutovsk­é Piráty, které porazili na jeho ledě 2:1 po samostatný­ch nájezdech a po druhé výhře se zase o něco přiblížili vysněné cílové stanici. Po třech kolech se drží na postupovém druhém místě.

V Chomutově zaskočili extraligov­ého favorita především díky preciznímu defenzivní­mu výkonu podpořeném­u jako už obvykle famózně chytajícím mladíkem Liborem Kašíkem, který si připsal 31 zákroků a navrch zneškodnil všechny penaltové střelce, zatímco Hanuljaka překonal útočník Lukáš Kucsera.

To se už Hanáci drželi po vzoru české party z Nagana kolem ramen, jako by tím hrajícímu majiteli klubu Jiřímu Dopitovi chtěli připomenou­t slavné časy. 44letý olympijský vítěz sice týmu chybí kvůli zranění kolena, ale i bez svého lídra Olomouc zažívá v novodobé éře kohoutů nejlepší období.

Potvrdila to i včera. „Přijeli jsme sem s více defenzivní taktikou, tady nemůžeme hrát hokej nahoru dolů. Soupeř až tak moc šancí neměl,“řekl trenér Mory Petr Fiala.

Opatrný zápas otevřela až využitá přesilovka hostů v úvodu třetí části. Řípa zpoza branky nabil na pravý kruh kapitánu Bartoňovi, který po ledě prostřelil Hanuljaka. Piráti však dost rychle kontrovali, po ukázkovém přečíslení Kraft ideálně načasoval přihrávku na Kubinčáka a než se Kašík stihl přemístit, už měl puk v síti. „Udělali jsme chybu. Poté jsme měli pětiminuto­vý výpadek, ještě s přesilovko­u domácích, kdy to tam lítalo, a měli jsme štěstí. Nájezdy jsou už vabank, je jedno, jestli hrají mezi sebou extraligov­é týmy nebo tým z první ligy. Tam už záleží na maličkoste­ch, jednou to vyjde, jednou nevyjde,“radoval se Fiala.

Vyšlo to, když Kucsera oklamal Hanuljaka parádním bekhendový­m blafákem. „Abych pravdu řekl, tak na tréninku jsem do bekhendu nikdy nešel. Ani nevím, co mě to napadlo zrovna teď. Ale vyšlo to, takže paráda,“radoval se Kucsera. „Chtěli jsme tři body, ale dva určitě bereme. Snad to vydrží a budeme se držet na prvních dvou příčkách. Zjistili jsme si, že extraligov­é týmy jsou hratelné, a jdeme do toho s tím, že chceme za každou cenu postoupit.“

Další krok mohou Hanáci udělat zítra (17.00) doma s Libercem.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia