Dnes Prague Edition

HFK ve šlágru druhé ligy vyzve Žižkov s Italem na lavičce

-

(doč, ČTK) První překážkou nového trenéra druholigov­ých fotbalistů Žižkova Giancarla Favarina je domácí HFK Olomouc. Italského kouče čeká dnes (15.00) premiéra a hned ve šlágru 21. kola v duelu dvou kandidátů na postup – třetí Holice a čtvrté Viktorie.

Vedení Žižkova sáhlo v týdnu ke změně na trenérském postu. Místo Romana Nádvorníka povede tým v boji o postup do první ligy trojice italských trenérů. Důvodem změny je připravova­ný vstup strategick­ého partnera do klubu. Čtyřiapade­sátiletý Favarin dosud vedl týmy v nižších italských soutěžích. V minulé sezoně dovedl Benátky k postupu do čtvrté ligy. Působil také v klubech Lucchese 1905 a Alma Juventus Fano.

Roli asistenta a kondičního trenéra zastává Vincenzo Cestaro a trenérem brankářů je Alfredo Geraci. „Je třeba se s hráči seznámit podrobněji. Sice jsem už byl na posledním zápase, ale na obě strany si toho musíme říci víc. Pochopitel­ně si také prohlédnu videa z utkání,“citoval oficiální web Viktorie Favarina. „Určitá bariéra tady pochopitel­ně je, ale z toho strach nemám. My se pokusíme vše během krátkého času zvládnout a pro začátek máme k dispozici tlumočnici, která se ve fotbalovýc­h termínech vyzná. Jinak si myslím, že speciálně fotbalový jazyk je pouze jeden, a komunikace tak bude bez problémů,“doplnil kouč.

Žižkov je ve druhé lize čtvrtý se ztrátou čtyř bodů na postupové příčky. Ve třech jarních zápasech však získal jediný bod a 291 minut nedal gól. O postup se chce navíc porvat i její dnešní soupeř. „Když máme body a špičku na dosah, proč o ni nehrát? Jestli budeme chtít postoupit, nebo ne, to není na mně. Ale chceme každý zápas vyhrát a být první,“řekl obránce Holice Ondřej Murin.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia