Dnes Prague Edition

Pardubice před soubojem s Orly propustily kouče

-

(vot) Až se zítra po poledni budou basketbali­sté pardubické Beksy v ČEZ Areně rozehřívat před důležitým zápasem proti prostějovs­kým Orlům, nebude už je při tom hecovat Jan Slowiak. Tedy trenér, který dirigoval pardubicko­u hru v posledních čtyřech sezonách.

Vedení klubu se jej totiž včera dopoledne rozhodlo na základě krajně nepovedený­ch výsledků v nadstavbov­é části Mattoni NBL – klub prohrál plných pět utkání ze šesti – od mužstva odvolat. Do jeho funkce, alespoň do konce probíhajíc­ího ročníku, povýšil asistent Dušan Bohunický. „Důvodem odvolání Jana Slowiaka z pozice hlavního trenéra je neuspokoji­vý herní projev A-týmu v nadstavbov­é části,“uvedl generální manažer klubu Martin Marek.

Vedení Beksy prý k tomuto kroku sáhlo až po pečlivé úvaze a s ohledem na blížící se play-off. „Samozřejmě vnímáme, že na momentální­m stavu má svůj podíl celý tým. Pevně však věříme, že dostane po trenérské výměně správný nový impulz, který povede k vylepšení projevu,“dodal Marek.

Možná přece jen trochu nesedí timing změny. Ve středu totiž Beksa sice prohrála 75:84, ovšem v oslabené sestavě bez opor Muirheada, Pospíšila a Kotase Nymburk solidně trápila (ještě po třech čtvrtinách o bod vedla!). Absenci zmíněných borců bude muset řešit i Slowiakův nástupce Bohunický; navíc je možné, že nebude moci nasadit ani Martina Peterku. „Proti Nymburku každý nastupuje s větší motivací, protože hraje proti špičkovému evropskému týmu. A já věřím, že si ji hráči dokážou přenést i do zápasu s Prostějove­m, který je také nesmírně kvalitním mužstvem,“doufal Bohunický před zápasem.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia