Dnes Prague Edition

Srovnáno. Slavia zvládla přetlačova­nou lépe

Emoce, tvrdé střety i šťastné góly, to vše nabídlo čtvrté semifinále mezi Plzní a Slavií. Nejdůležit­ější zpráva zní – po výhře Pražanů 3:2 je v sérii stav 2:2.

-

PLZEŇ (nem) Odehrána ještě nebyla ani polovina utkání, přesto kouč Vladimír Růžička neváhal. Nebývale brzy využil svého práva na oddechový čas, nechal své klíčové borce vydýchat a poslal je do mi- nutu a půl dlouhé přesilovky pěti proti třem. Prozíravý tah!

Ač s velkým štěstím, Slavia ve výhodě srovnala na 2:2 a byl to velký návrat do série proti Plzni. Ve třetí části totiž opět v přesilovce Sko- kan dotlačil puk do sítě ještě jednou a série je srovnána na 2:2.

„Je to úleva. Odjíždět za stavu 1:3 do Prahy by bylo hodně těžké, takhle se začíná odznova,“říkal slávistick­ý obránce Petr Kadlec, tradičně velká opora týmu.

Ještě zpět k vyrovnání, neboť šlo o dost kuriózní trefu: právě přesilovko­vý dispečer slávistů Kadlec pálil snad metr nad, jenže domácí bek Slovák zvedl hokejku a nechtěně „ baseballov­ě“zametl puk do vlastní branky. Tenhle gól do utkání pasoval – plzeňský Mazanec i slávista Furch darovali soupeřům předčasnou velikonočn­í nadílku, když každý pustili po jednom velmi laciném nahození z úhlu. „Jen jsem to tam zkusil hodit,“divil se slávista Tomica své trefě.

Ta poslala Slavii do vedení v možná klíčovém utkání semifinále – Plzeň hrála o vedení 3:1 v sérii, které by ji při vyrovnanos­ti soupeřů velmi přiblížilo postupu do finále. Jenže slávisté předvedli hokej, který z nich letos udělal největší překvapení extraligy: rychlý, agresivní, se spoustou střel. Hlavně ve druhé třetině Plzeň výrazně převyšoval­i, byť se Indiáni hodně vztekali poté, co slávista Koma „tre- fil“jejich hvězdu Kováře a dostal trest pouze na 2 minuty. Trenér Razým si pak do ruchových mikrofonů nevybíravě stěžoval sudím, že plzeňský raubíř Hollweg za podle něj podobný zákrok dostal v play-off 5 + do konce utkání a navíc stopku na následujíc­í zápasy.

Za domácí opět příkladně makal veterán Martin Straka – skákal do střel, trefil i tyčku a měl v poslední třetině dvě velké šance. Jenže na rozdíl od autora vítězné trefy Skokana v nich neuspěl.

Semifinále se na víkend přesouvá do Třince, kde budou domácí za stavu 1:1 chtít využít marodky Zlína, jemuž chybí mladí tahouni Honejsek s Holíkem. Velikonočn­í pondělí má na plánu 5. duel série Slavia – Plzeň v Praze.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia