Dnes Prague Edition

Fotbalové Gambrinus ligy

Včera večer zvítězil 1:0.

- LIBEREC Michael Havlen

Fotbalisté Olomouce včera propásli šanci posunout se na druhé místo ligové tabulky před Spartu. Jejich báječnou jarní jízdu vyšperkova­nou čtyřmi výhrami utnul úřadující mistr Liberec.

Jediný gól zápasu vstřelil čtyři minuty před koncem konžský útočník Delarge, jenž dostal přihrávku za obranu, chladnokre­vně obešel brankáře Zlámala a skóroval do prázdné branky, čímž korunoval skvělý výkon.

„Liberec hrál jen na brejky, my jsme prohráli kvůli naivitě. Neproměnil­i jsme řadu šancí a soupeř nás potrestal,“řekl olomoucký trenér Roman Pivarník.

Na stadionu U Nisy se včera čekal ofenzivní ohňostroj, protože v zápasech Olomouce s Libercem padá dost branek a oba týmy rády útočí. Jenže dění na hřišti tomu dlouho neodpovída­lo.

V prvním poločase zaujal domácí útočník Delarge mnohokrát nachytaný v ofsajdu a pak hlavička stopera Kováče po rohu přímo do náruče olomouckéh­o brankáře Zlámala.

Po obrátce Olomouc přidala a blízko gólu byl Doležal, ale v obrovské šanci ho vychytal Kovář. Hosté měli i další šance. Nádherné sólo Delarge na druhé straně zase zneškodnil Zlámal.

Lídr domácího týmu Jiří Štajner převzal před zápasem odznak Klubu ligových kanonýrů, kam v minulém kole vstoupil. Včera se střelecky neprosadil a stovku gólů nerozšířil. Nakonec ho to mrzet nemuselo, jeho Liberec se stal prvním týmem, který Olomouc dokázal na jaře porazit. včera 2:0 včera 4:0 včera 1:0 DNES 16.00 DNES 20.15 NE 15.00 NE 18.05 PO 15.30

 ?? Foto: Radek Petrášek, ČTK ?? Liberecký střelec Liberecký útočník Dzon Delarge (v modrém) včera překonal olomouckéh­o brankáře Zdeňka Zlámala.
Foto: Radek Petrášek, ČTK Liberecký střelec Liberecký útočník Dzon Delarge (v modrém) včera překonal olomouckéh­o brankáře Zdeňka Zlámala.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia