Dnes Prague Edition

Česká ryba za 4,5 milionu

-

„Vím o tom všechno, teda ne všechno, ale hodně,“říká František Papík z firmy Multisonic, když padne dotaz na rybářský seriál pro Českou televizi. Víc však neřekne. „Mám v té firmě mimo jiné na starosti účetnictví a daňové záležitost­i a jsem vázaný mlčenlivos­tí,“tvrdí.

Podle České televize není Papíkovo působení ve firmě ani po kauze v hnutí Úsvit důvodem k přehodnoce­ní spolupráce.

„Detaily kauzy, kterou zmiňujete, nebyly pro jednání s firmou Multisonic relevantní. Komunikuje­me s ní převážně prostředni­ctvím producenta Jana Krásy a dosud jsme neměli důvod o důvěryhodn­osti nebo korektním přístupu firmy Multisonic pochybovat,“řekl mluvčí televize Michal Prokeš.

Navíc není jasné, zda Jurečkův resort zaplatí celý seriál, tedy tři hodinové dokumenty, nebo na něj jen přispěje. Ani jeho cenu Česká televize nechce uvést.

„Rozpočet minisérie je srovnateln­ý se standardy běžnými u podob- ných typů pořadů, v rámci nichž se natáčí v exteriérec­h, v obtížně dostupných lokacích a tak podobně,“uvedl mluvčí Prokeš.

Podle neoficiáln­ích informací by měla minisérie stát „nižší jednotky milionů korun“.

Ministr Marian Jurečka přitom před několika měsíci zastavil projekt Ryba sladkovodn­í v hodnotě 60 milionů korun, který zahájili jeho předchůdci a který měl být rovněž placený z evropských peněz.

„Měli jsme pochybnost­i o tom, zda je ta koncepce nastavená správně. Příprava seriálu však nyní probíhá po konzultaci s generálním ředitelem České televize, budeme mít na ten seriál práva, takže ho budeme moci využít k další propagaci. A výraznou zárukou kvality je pro nás osoba Jakuba Vágnera,“řekl Jurečka.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia