Dnes Prague Edition

„Žádná těžba. Stavba golfu je v pořádku“

-

Pracovníci úřadu Prahy 16 zkontrolov­ali minulý týden dostavbu jamek na golfovém hřišti v Lipencích, kterou minulý měsíc kritizoval náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický. Podle něj se na místě nelegálně těžil štěrkopíse­k. Úředníci však prý rozpor s vydaným stavebním povolením na místě nenašli.

Úředníci stavbu u soutoku Vltavy s Berounkou zkontrolov­ali na žádost starosty Prahy 16 Karla Hanzlíka 25. června.

Stropnický počátkem června uvedl, že rozšíření o tři golfové jamky je jenom záminka, na místě se podle něj měl nelegálně těžit štěrkopíse­k. Ale úředníci pochybení nenašli. „Při kontrolní prohlídce stavby, kterou provedl Odbor výstavby, dopravy a životního prostředí Úřadu městské části Praha 16, nebyl zjištěn rozpor s vydaným povolením stavby,“uvedla mluvčí městské části Kateřina Drmlová.

Kontrolní prohlídky se zúčastnili zástupci Odboru ochrany prostředí Magistrátu hlavního města Prahy, městské části Praha-Lipence a Povodí Vltavy.

Konstatova­li, že stavebník a zhotovitel stavby musí odvézt přebytečno­u zeminu a doložit zbývající dokumenty zaměření stávajícíh­o stavu. „Jak jsem měl možnost již před tímto jednáním vidět v dokumentac­i, bylo pro vydání povolení potřeba skoro dvou desítek souhlasnýc­h stanovisek dotčených orgánů včetně pražského magistrátu. A ani ti z jejich zástupců, kteří se místního šetření 25. června účastnili, podle zápisu nedošli ke zjištění, že by stavba neprobíhal­a v souladu s vydaným povolením,“řekl radotínský starosta Karel Hanzlík.

Stropnický počátkem června tvrdil, že stavbě v rozporu se zákonem chybělo viditelně umístěné stavební povolení. „Investor má stavební povolení vydané na rozšíření golfového hřiště o tři jamky a dodatečně povolené terénní úpravy. Do očí bijící realita je však již na první pohled úplně jiná,“uvedl Stropnický s poukázáním na odjíždějíc­í kamiony se štěrkopísk­em. (bun)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia