Dnes Prague Edition

To nejlepší z české ligy proti sobě. Supervíken­d je tady

Hraje se v sobotu od 20.15 hodin Mezi nimi se rozhodne o titulu, zpozorněte: o supervíken­du zajíždí Sparta (1.) do Liberce (4.) a Plzeň (2.) hostí Mladou Boleslav (3.) Hraje se v neděli od 15.00 hodin

- Plzeň vs. Ml. Boleslav Liberec vs. Sparta

On-line reportáž z utkání sledujte na fotbal.idnes.cz Radim Trusina fotbalový reportér MF DNES

PRAHA Na atraktivně­jší los v rámci jednoho víkendu ve fotbalové Synot lize nenarazíte. Tři týmy mohou po 14. kole vést tabulku. Bude to Sparta (29 bodů), Plzeň (29), či Mladá Boleslav (27)? A Liberec (23) se potřebuje udržet v kontaktu.

V přímých soubojích se utká to nejlepší, co česká liga nabízí. I když do konce zbývá víc než polovina utkání, vzájemné duely mají svůj velký význam. Jde o hodně!

Souboj střelců Ďuriš vs. Magera Jsou to na prvním místě tabulky kanonýrů poměrně nečekaná jména: jak plzeňský Michal Ďuriš, tak boleslavsk­ý Lukáš Magera dali po 10 gólech. Jejich konfrontac­e bude jedním z hlavních motivů sobotního večera v Plzni. Vítěz duelu, který má výkop ve 20.15, minimálně do nedělního odpoledne, než svůj zápas dohraje Sparta, poskočí do čela ligy. „Pro mě je to zvláštní zápas, v Boleslavi jsem strávil minulou sezonu a našel si tam dost kamarádů,“vzpomíná Ďuriš na hostování ve středočesk­ém klubu. „Trochu jsme se s klukama hecovali.“

Mladá Boleslav sice na Plzeň ztrácí dva body, ale v ofenzivníc­h manévrech má navrch. Kraluje celé soutěži. Ve 13 utkáních dal tým 37 gólů, což je pro Plzeň extrémní výstraha.

„Boleslav hraje dobře, pohled na tabulku i statistiky mluví jasně. Dala nejvíc gólů, je těsně za námi, to ukazuje na její sílu. Složila dobrý tým, není tam jen Magera,“říká Karel Krejčí, trenér Plzně.

Kromě kapitána Magery se o ofenzivu Boleslavi starají reprezenta­nti Skalák se Zahustelem a hvězdný Milan Baroš. Ten přetrpěl roli náhradníka z úvodu sezony a dostává se do báječné formy. „Takhle produktivn­í tým jsem ve své kariéře ještě netrénoval,“povídá Karel Jarolím, kouč Mladé Boleslavi. „Naše postavení v tabulce je zavazující, snad se na nás nějak negativně nepodepíše. Čeká nás nesmírně těžké utkání, ale chceme držet krok s čelem. No a k tomu potřebujem­e bodovat.“

Není to nereálné, vždyť Boleslav

Trefí se?

naposledy padla 14. srpna se Spartou...

Liberci by se hodil Harry Potter Sparťané zbabrali pohár v Pardubicíc­h: na hřišti druholigov­ého týmu podlehli 0:1 a kouč Zdeněk Ščasný musel být kritický. Pokud by se vyhrálo v Liberci, bude pardubický výpadek, který lze ještě zachránit v odvetě, odpuštěn. Jenže v Liberci je to pro Spartu v poslední době utrpení. Třikrát v řadě tady nevyhrála. A třeba kapitán David Lafata v Liberci ještě nikdy nezískal tři body, a to tady nastoupil už dvanáctkrá­t! „Klidně ať nedám gól, hlavně ať vyhrajeme,“přeje si Lafata.

Liberec nemůže využít trio Koubek, Švejdík, Shala, které ze Sparty hostuje. Do toho mužstvo, jež překvapuje hlavně v Evropské lize, trápí zranění. „Musíme sehnat Harryho Pottera, aby nám uzdravil půlku kádru,“usmívá se trenér Jindřich Trpišovský. „Bojím se ráno zapnout telefon, kdo zase vypadl. Asi budu muset nastoupit já,“vtipkuje.

Vydrží mu dobrá nálada? On-line reportáž z utkání sledujte na fotbal.idnes.cz

 ?? Foto: Petr Eret, MAFRA ?? Michal Ďuriš by se rád v čele ligových střelců po dnešním utkání proti Mladé Boleslavi osamostatn­il.
Foto: Petr Eret, MAFRA Michal Ďuriš by se rád v čele ligových střelců po dnešním utkání proti Mladé Boleslavi osamostatn­il.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia