Dnes Prague Edition

Vražda v obchodním domě: opustila útočnice léčebnu?

Žena, která s nožem napadla zákaznici ,se krátce předtím údajně léčila v Bohnicích.

-

PRAHA V obchodním centru na pražském Smíchově ve čtvrtek odpoledne zemřela čtyřiapade­sátiletá žena po potyčce s jinou návštěvnic­í obchodního domu. Útočnice ji pobodala, přivolaní záchranáři už ji nedokázali zachránit.

„Krátce po 14. hodině policisté vyjížděli do obchodního centra v Plzeňské ulici, kde došlo k potyčce mezi dvěma ženami,“potvrdila pražská policejní mluvčí Iveta Martínková.

„Jedna z nich zraněním podlehla. Na místo proto také vyrazili kriminalis­té,“doplnila.

Důvod sporu obou žen zatím není znám. Policie pouze uvedla, že pachatelko­u je třiatřicet­iletá žena. Její národnost ani bližší informace policie nezveřejni­la. Oběti bylo 54 let.

Záchranáři se na místo dostali za čtyři minuty od nahlášení. „Tam našli pobodanou ženu, kterou se jim i přes veškerou péči a resuscitac­i nepodařilo zachránit. Zraněním na místě podlehla,“řekl mluvčí pražské záchranky Dominik Horn.

„Šel jsem kolem a hlásili, že první patro s oděvy je uzavřeno a že se lidé nemají zdržovat v jeho blízkosti,“sdělil jeden z návštěvník­ů nákupního domu.

Podle dalšího ze svědků se incident stal v prostorách hypermarke­tu Tesco. Policisté páskou uzavřeli část obchodu s domácími potřebami v prvním patře.

„Gladiátor v ženském těle“

Objevily se spekulace, že pachatelka byla nedávno propuštěna z psychiatri­cké léčebny v Bohnicích. Ústav to však zatím nemohl potvrdit ani vyvrátit. „V této chvíli vám k tomu nemůžu nic říct. Musím to celé prověřit,“řekl ředitel léčebny v Bohnicích Martin Hollý.

Redakci iDNES.cz se podařilo spojit s ženou, která tvrdí, že pachatelku zná. Potkala ji přednedávn­em v bohnické léčebně. Útočnice se podle ní narodila jako žena, podstupova­la však změnu pohlaví. Nedokončil­a ji. „Říkala o sobě, že se cítí jako gladiátor v ženském uvedla o údajné pachatelce.

Útočnice podle ní byla hospitaliz­ovaná na uzavřeném oddělení, kde mají pacienti zakázáno vycházet ven či používat rizikové předměty jako žiletky nebo tkaničky. Poté ji zřejmě přesunuli na otevřené oddělení. Ve středu podle ní ještě pobývala v léčebně.

Ministr vnitra Milan Chovanec ujistil, že vražda nesouvisel­a s terorismem. Soustrast vyjádřil i řetězec Tesco, v jehož prodejně se tragédie stala.

„Chtěli bychom vyjádřit upřímnou soustrast rodině a přátelům oběti. Plně spolupracu­jeme s policií, která vyšetřuje tento tragický incident,“uvedl mluvčí Václav Koukolíček. (iDNES.cz) těle,“

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Dopadena Útočnici na místě zadržela policie.
Foto: Petr Topič, MAFRA Dopadena Útočnici na místě zadržela policie.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia