Dnes Prague Edition

Když je Brit unavený... Vítězí jen o 21 vteřin

-

MEGEVE V cíli horské časovky triumfálně vymrštil pěst. Chris Froome, šampion Tour 2016?

Tom Dumoulin, doufající v další časovkářsk­ý etapový triumf, naopak jen nevěřícně pohodil hlavou: Ten chlap umí vážně všechno.

„Že v časovce porazím i Toma, jsem vážně nečekal. Byl jsem po středeční etapě docela unavený,“sděloval Froome. I s unaveným tělem vyhrál o 21 vteřin a legendární Eddy Merckx vyzdvihl: „Chris je nyní komplexním cyklistou. Skvěle ovládá kopce, sjezdy, jízdu na větru i časovky.“

Celkově už vede o 3:52 minuty před Bauke Mollemou. Zbývají dva dny v Alpách. Nejspíš jen velké selhání, pád nebo zranění mohou Frooma obrat o třetí titul.

V časovce třináctý Roman Kreuziger dál věří, že dokáže vystrnadit některé soupeře z Top 10. V časovce byl rychlejší než Yates, Mollema i Martin, ale na nejbližší konkurenty Meintjese a Rodrígueze naopak ztratil a celkově je nyní dvanáctý, minutu od desítky.

„Z výkonu mám dobrý pocit, z výsledku ne. Top 10 bude složitá, ale já v ni pořád věřím,“tvrdí. Při Tour 2010 do ní pronikl také až v poslední horské etapě. (tm)

Ano, to budou smíšené pocity. Včera z Itálie přijel můj přítel Marcello, architekt resortů La Datcha, a říká mi: Páni, asi ti bude cyklistika chybět, co? Jezdci seděli v autobusu, zapadalo slunce, popíjeli jsme s lidmi z týmu plzeňské… a on se mě ptá, jak mi bude chybět tahle atmosféra! Povídám mu: Nedělej mi to ještě těžší. Bude mi to chybět, jasně, určitě! Ale to je život. Tak to je. Takové má být podnikání.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia