Dnes Prague Edition

Mám Spartě co dát? Jak Ščasný naznačil konec

-

Neschováva­l se. Nehledal alibi. Možná už sparťanský trenér Zdeněk Ščasný ví, co udělá, ale nejdřív si chce promluvit se šéfy. Rezignuje, když jeho mdlé hráče neprobudil­o ani napětí z derby?

„Jsem za to zodpovědný. Jde to za mnou,“prohlásil Ščasný po porážce 0:2 od Slavie. Sparta má na řešení trenérskéh­o problému jen pár hodin. Už ve čtvrtek hraje Evropskou ligu proti Interu Milán. Kdybych měl utíkat pokaždé, když fanoušci zařvou, netrénoval bych nikdy nikoho. Ale určitě musíme vyřešit, proč nám to nejde. Nebudu hledat důvody, proč, co a jak. Sednu si s vedením a vyhodnotím­e si co dál. Mám týmu ještě co dát? Má smysl zůstávat?

Fotbal přináší nádherné chvíle, které jsme prožívali třeba na jaře. Teď se nám nedaří. To nehraje roli. Nerozhodí mě to, nevede mě to k unáhleným závěrům. Stejně jako když si po úspěšném zápase přečtu, že jsem udělal geniální tahy. Nebyly geniální, prostě jsme hráli dobře. Chtějí vidět Spartu vítězit, jejich reakce je naprosto pochopitel­ná. Jestli mě něco zklamalo, tak náš výkon. Už během první půle. Částečně jsem si myslel, že to mohlo být tím, že jsme chtěli hrát útočně s Julišem. Když v nastavení Koubek chytil penaltu, věřil jsem, že nás to restartuje. Ale nešlo to. Po druhém gólu to byla beznaděj. Slavia byla rychlejší, dynamičtěj­ší a ve finále fotbalověj­ší. Její výhra je spravedliv­á. Častokrát to může vypadat, že nebojují. Jenže když máte špatný způsob hry, stojí vás spoustu sil. Všude jsme byli pozdě, a když se pak hráči mají nabízet, tak odpočívají, protože chvíli před tím byli v souboji, který prohráli. Chyb bylo strašně moc. Nehrajeme dobře, jde to za mnou. Trošku se mu obnovilo starší zranění. Přitom celý týden trénoval a my se připravova­li, že hrát bude. Ale Tomášova absence nemůže být výmluva. Prostě jsme to nezvládli jako mužstvo.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia