Dnes Prague Edition

Za šikanování učitelky hrozí žákům rok vězení

-

PRAHA Státní zástupkyně obžalovala tři nezletilé mladíky, kteří šikanovali svoji učitelku na střední škole na Třebešíně. Za výtržnictv­í a omezování osobní svobody by dospělému hrozily až dva roky vězení, vzhledem k věku chlapců je však trestní sazba poloviční.

Případem se nyní bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 4, termín jednání ještě nenařídil. Informoval­a o tom Česká televize.

Šikanovaná učitelka letos v lednu zemřela, její úmrtí ovšem podle policie nezavinila cizí osoba. Policie ukončila vyšetřován­í případu na začátku září, kvůli věku obžalovaný­ch však podrobnost­i k případu neposkytla.

Pětapadesá­tiletou ženu podle dostupných informací trojice tehdejších studentů zřejmě šikanovala delší dobu. Vysmívali se jí a tahali ji za vlasy, některé incidenty jejich spolužáci natočili na mobilní telefony. Původně byli studenti potrestáni podmínečný­m vyloučením a trojkou z chování, ale později škola dva z mladíků vyloučila a rodiče jednoho z nich se odvolali. Třetímu zůstal podmíněný trest a na škole setrval. (ČTK, rsr) Kvůli poškození památníku obětem komunismu na Petříně navrhli pražští policisté obžalovat dva mladíky. Za výtržnictv­í a poškození cizí věci jim hrozí až dvouleté tresty. Sousoší od Olbrama Zoubka mladíci poničili v noci na začátku června, když odcházeli z nedalekého podniku. S jednou ze soch lomcovali tak dlouho, dokud se nevylomila z úchytů, kterými byla připevněna k zemi. Na masivním schodišti zbylo pouze chodidlo. Torzo sochy nechali obvinění ležet na zemi a utekli do nedalekého parku. Podle policie nešlo o cílený útok, ale spíše o „formu zábavy“. Oba mladíci se k činu přiznali a jsou prý ochotni škodu zaplatit. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia