Dnes Prague Edition

Tipy na víkend: módní trh i japonský humor

-

V kině Lucerna byl včera zahájen 10. ročník festivalu japonského filmu a kultury Eiga-sai 2017 s tématem Jak se smějí Japonci. Akce potrvá až do 22. února, ale o víkendu projekce snímků doprovodí i bohatý program plný japonské hudby, divadla, komiksů či dílen.

Jedinečná smíchovská Winternitz­ova vila se otevře veřejnosti. Majitelé pustí návštěvník­y na prohlídku díla funkcional­istického architekta Adolfa Loose ode dneška do 23. února. Kromě zhlédnutí unikátního interiéru se zájemcům představí i výstava současných českých umělců. Speciálně pro toto otevření je připravena místnost věnovaná historii vily: „Nedávno jsem našel několik osobních věcí po pradědečko­vi. Kromě nich zde uvidíte například rodinnou koresponde­nci s architekte­m Loosem a Lhotou, žádosti o navrácení majetku po návratu z koncentrač­ního tábora, původní plány vily či fotografie majitelů z třicátých let,“řekl David Cysař, pravnuk Josefa Winternitz­e.

Akce s názvem Mouvo proběhne dnes a zítra v Divadle Archa. S tématem „Budoucnost motion designu“představí motion design jako všudypříto­mný kreativní a dynamický obor, který spojuje grafický design, animaci, video, speciální efekty a nové technologi­e. Na pódiu divadla se představí světově proslulí tvůrci a průkopníci oboru.

Koupit něco pěkného na sebe můžete v sobotu a v neděli vždy od 10 do 18 hodin na náměstí Republiky v rámci akce Praguemark­et. Své výrobky představí čeští tvůrci z oblasti módy, šperků či kosmetiky. Jak se smějí vládci

 ?? Foto: Eiga-sai ??
Foto: Eiga-sai

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia