Dnes Prague Edition

Reklama na fotbal

-

Fanklub defenzivní­ho fotbalu měl radši vyrazit na flám do Macochy, jen aby měl jistotu, že ten zápas neuvidí. Ostatní se mohli královsky bavit a po devadesáti minutách litovat, že se nehraje dál. Díky, Monako! Díky, Manchester­e City! Byl to thriller s osmi góly a útočnou smrští.

Ještě žádný duel ve vyřazovací fázi Ligy mistrů nenabídl takovou show a tolik gólů.

„Jestli je nějaký tým schopný nastřílet miliardu gólů, je to Monako. Jen útok, útok, útok,“prohlásil trenér Pep Guardiola z Manchester­u. Dvougólový muž Jen dodejme, že jestli je nějaký tým schopný nastřílet ještě víc gólů než Monako, je to Manchester City. V úvodním osmifinále vyhrál 5:3.

Co nesmělo chybět v úterní reklamě na fotbal?

Síla vyhlášenýc­h střelců Na knížecí straně Radamel Falcao, 31letý kolumbijsk­ý Tygr. Kanonýr, jemuž nesvědčí snad jen anglická liga. Jako host v Manchester­u United se trefil čtyřikrát a za Chelsea dokonce jen jednou. V dresu Monaka zase všechny bombarduje. V aktuální sezoně vstřelil 24 branek ve 29 soutěžních zápasech. V úterý skóroval dvakrát, hlavičkou po krásném centru a kouzelným obloučkem. Falcao ve sprintu utančil stopera Stonese a delikátně dloubnul míč přes brankáře Caballera.

Dva góly vstřelil také 28letý argentinsk­ý šutér Sergio Agüero. Málokdo je tak spolehlivý jako on, přitom mu paradoxně ještě před pár dny hrozila role náhradníka. V Manchester­u se bezvadně chytil brazilský teenager Gabriel Jesus a Agüero ztratil výsadní pozici. Nakrátko, neboť kometa Jesus si zlomila kůstku v nártu, takže znovu nastal Agüerův čas. Monako rozvrátil i nezištnou asistencí před brankou na 5:3.

Nečekané monacké kiksy Zaprvé střelec Falcao: v 50. minutě zpackal penaltu. Mohlo to být 3:1 pro Monako. „Naštěstí jsem skočil na správnou stranu,“řekl brankář Willy Caballero. „Rozhodujíc­í moment zápasu,“dodal monacký trenér Leonardo Jardim.

Zadruhé monacký gólman Subašič: v 58. minutě mu nešikovně pod rukou proklouzla Agüerova snadná rána. Bylo to 2:2!

Famózní rychlopalb­a a obrat Jestliže uplynulé kolo české ligy přineslo chabých deset gólů v osmi zápasech, Liga mistrů vám musí všechno vynahradit. Probíhá osmifinále snů! Žádná velká opatrnost, naopak plno gólů. V úterním dvojutkání jich padlo 14!

Manchester City bude dlouho vzpomínat, jak se mu na vlastním stadionu podařilo odvrátit velkou nepříjemno­st. Nastřílel tři góly v posledních devatenáct­i minutách a otočil celý zápas.

Hvězdní zelenáči Každé originální divadlo potřebuje

Fakta z Ligy mistrů Nejvíc gólů v zápase

14 gólů: Reykjavík – Feyenoord Rotterdam 2:12. 12 gólů: Dortmund – Legia Varšava 8:4.

8 gólů: Manchester City – Monako 5:3. neobvyklé hrdiny. V úterý se našli. Kdo by čekal, že ofenzivní výpady Manchester­u potáhne čerstvě 21letý Němec Leroy Sané?

Šokující byl výkon monackého útočníka Kyliana Mbappého (narozen v prosinci 1998!). V Lize mistrů nastoupil vůbec poprvé a hned skóroval. Vězte, že mladším Francouzem, který kdy vstřelil gól v Lize mistrů, je pouze Karim Benzema.

Ano, i takové zápisy patří do reklamy na fotbal.

Kdo postoupí do čtvrtfinál­e? To je otázka, na kterou odpoví až odveta za tři týdny.

„Tenhle dvojzápas je všechno, jen ne rozhodnutý,“tvrdí monacký kouč Jardim.

„Souhlasím. Čeká nás těžká šichta,“přikývl Pep Guardiola.

Manchester City zůstává favoritem, k postupu mu stačí i porážka o jeden gól. Ale pozor! Guardiolův výběr musí počítat s tím, že narazí na soupeře, který v současné sezoně střílí ještě víc gólů než Barcelona nebo Real Madrid. Monako skórovalo už 111krát. Ať žije fotbal! Česká fotbalová reprezenta­ce bude hrát 5. června přípravný zápas v Belgii, tedy proti pátému týmu světového žebříčku. Utkání poslouží jako generálka na následnou kvalifikac­i v Norsku. „Jsem rád, že nás prověří tak kvalitní soupeř. Belgie v současnost­i znamená absolutní světovou špičku a vzájemný zápas může pro náš mladý tým přinést mnoho cenných zkušeností,“uvedl trenér Karel Jarolím. Opory belgické reprezenta­ce patří mezi hvězdy anglické ligy. Thibaut Courtois chytá v Chelsea, Kevin de Bruyne září v Manchester­u City, Romelu Lukaku v Evertonu a Eden Hazard (na snímku) v Chelsea. (iDNES.cz)

 ?? Foto: Reuters ??
Foto: Reuters
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia