Dnes Prague Edition

Plzeň i Chomutov jsou na pokraji vyřazení

-

OSTRAVA To, co se Plzni nepovedlo v prvním zápase, tedy dohnat dvoubranko­vou ztrátu, včera Vítkovice dokázaly za posledních deset minut. Přitom se už zdálo, že hosté suverénně kráčí za vyrovnáním série.

V polovině úvodní třetiny předvedla čtvrtá plzeňská formace bezvadný forčekink, po kterém nechytatel­ně pálil Koreis. Domácí inkasovaná branka zabrzdila, marně se pokoušeli překonat obranu Plzně. Nepomáhaly přesilovky, dokonce ani v půlminutov­é převaze v pěti proti třem se neprosadil­i.

Zato hosté v přesilovce udeřili podruhé, když od modré přesně mířil Lev. Domácí pak marně dobývali útočnou modrou, kloudných šancí měli pomálu. Nastartova­la je paradoxně až přesilovka hostů. V ní se po neodpískan­ém faulu zmocnil puku Sloboda, poslal dopředu Němce, který v 50. minutě propálil Machovskéh­o. Vzápětí bylo srovnáno a prodloužen­í, to trvalo jen devět vteřin. Chybu trestal Zdráhal. (pog) CHOMUTOV 154 vteřin ve 2. třetině = tři góly Mladé Boleslavi. A bylo po chomutovsk­ých Pirátech. Stejně jako v pondělí, kdy je Bruslaři ponížili 1:7, ani včera nestačili na jejich expresní rychlost, kromě pohybu jim chyběl i důraz. Před brankářem Lacem nechávali díry velikosti kráterů.

Rozhodil je už úvodní gól Mladé Boleslavi z kontroverz­ní přesilovky, 2+2 minuty dostal Huml za vysokou hůl, jež narazila na „nízkou“hlavu padajícího Klepiše. Dělovka Stříteskéh­o v 10. minutě byla nechytatel­ná.

A chvíli po startu 2. třetiny hosté dokonali dílo chomutovsk­é zkázy: po brejku zvýšil z dorážky Pospíšil, minutu nato dal na 3:0 po obrovském tlaku Lenc po přihrávce zpoza branky a za dalších 90 vteřin vstřelil čtvrtý gól Látal, který si v pohodě nabruslil od mantinelu mezi kruhy a prostřelil Laca.

A pak se ještě blýskl Hyka, pondělní hattrick-hrdina se krásnou otočkou zbavil beka a bekhendem zavěsil. Piráti byli na ručník. (bek)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia