Dnes Prague Edition

Končí, nekončí... Zkusí Strachová korejské dobrodružs­tví?

-

SQUAW VALLEY Dosáhla na nejlepší letošní umístění. Vzápětí čelila choulostiv­é otázce, zda proto natáhne svoji bohatou kariéru až do olympiády v korejském Pchjongčch­angu 2018.

„O tom jsem se už rozhodla. Ale zatím si to nechám pro sebe,“reagovala Šárka Strachová (na snímku).

V sobotu se v kalifornsk­ém Squaw Valley postavila podruhé v sezoně na stupně vítězů, když dojela v pohárovém slalomu druhá za domácí superstar Mikaelou Shiffrinov­ou.

„Druhé místo ale mé rozhodnutí nezamotalo,“ujistila Strachová. „Teď se chci koncentrov­at na poslední závod sezony v Aspenu a až poté budu řešit další věci.“

Právě spekulace o jejím definitivn­ím konci po této sezoně se poslední dobou množily. Rodačka z Krkonoš už před světovým šampionáte­m ve Svatém Mořici oznámila, že letošní mistrovstv­í je tím posledním v její kariéře. Za dva roky tedy ve švédském Aare, kde v roce 2007 vybojovala titul mistryně světa, na startu nebude.

Jenže ještě dříve se v Koreji koná olympiáda. Mohla by si připsat už čtvrtou účast pod pěti kruhy. Což je velkým lákadlem. „Přesto musím zohlednit, jak to vše zvládám zdravotně a fyzicky,“podotkla.

Pokud by argumenty k prodloužen­í kariéry hledala jen ve výsledcích, rozhodován­í by možná bylo lehké. Vždyť na mistrovstv­í světa předvedla ve druhém kole druhou nejrychlej­ší jízdu hned za Shiffrinov­ou a z deváté příčky vystoupala na páté místo. A o víkendu přidala své sedmnácté umístění na stupních vítězů Světového poháru.

V sobotu se představí ve finálovém slalomu ve svém oblíbeném Aspenu. „Na tohle středisko mám krásné vzpomínky, dvakrát jsem tu vyhrála.“Bylo by to krásné místo na rozlučku s kariérou. Ale spíš to dopadne jinak. Tady je indicie.

Před odletem do zámoří potrénoval­a jako obvykle v rakouském Reiteralmu. Přes svůj facebookov­ý profil následně poslala lidem z Reiteralmu fotografii s poděkování­m a slibem: „Uvidíme se příští rok.“

Jistě, může si tam zalyžovat jen jako bývalá profesioná­lka. Ale také se tam může chystat na korejské dobrodružs­tví. Už brzy to prozradí.—

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia