Dnes Prague Edition

Dopravci nechtějí dál platit na soláry

-

Železniční dopravci lobbují za levnější elektřinu pro vlaky. Pokud jim stát vyhoví, propad v příjmech bude muset dorovnat z jiných zdrojů. PRAHA Železniční dopravci v Česku mají plán, jak ušetřit stamiliony korun. Od státu požadují, aby nemuseli v ceně trakční elektřiny, která pohání jejich elektrické vlaky, platit příspěvek na obnoviteln­é zdroje energie.

S nápadem přišlo sdružení nákladních dopravců Žesnad.cz, které se inspiroval­o v Německu. Podporují ho však také osobní dopravci nebo železniční odboráři.

„Elektrické vlaky jsou ekologické, přesto jsme znevýhodně­ni oproti jiným, méně ekologický­m druhům dopravy,“říká Oldřich Sládek, výkonný ředitel Žesnad.cz.

Železniční dopravci upozorňují na to, že kamiony podobné daně platit nemusí. V ceně nafty je sice zahrnuta spotřební daň, ale její výnos jde na stavbu a údržbu silnic. Mýto se navíc platí jen na vybraných silnicích, kdežto vlaky stát kasíruje všude. Podobná nerovnováh­a v nákladech platí i pro soupeření osobních vlaků s autobusy.

Poplatek za obnoviteln­é zdroje energie, jako jsou fotovoltai­cké elektrárny či bioplynky, tvoří zhruba 22 procent celkové ceny. Už dříve nákladní dopravci začali bojovat o takové účtování elektřiny, které by více zohlednilo skutečnou spotřebu.

Ministerst­vo dopravy zatím návrh zkoumá. „Z pohledu ministerst­va dopravy má takové opatření svoji logiku. Železniční doprava je z hlediska strategií na národní i evropské úrovni preferovan­ým dopravním módem,“řekl mluvčí ministerst­va Tomáš Neřold.

Podle něj by snížením ceny došlo k zatraktivn­ění železnice a většímu využití na úkor silniční dopravy. „Analyzujem­e situaci, a to jak v případě okolních zemí, tak i z pohledu existující­ho právního rámce,“dodal Neřold.

Případná změna legislativ­y spadá pod ministerst­vo průmyslu a obchodu. To ve svém vyjádření neuvedlo názor na navržené změny, ale pouze popsalo současný stav.

Železniční dopravci soudí, že poplatek na obnoviteln­é zdroje by měly přestat platit rovněž dopravní podniky s tramvajemi, metrem a trolejbusy, což by pro ně znamenalo asi 300 milionů korun úspor.

Jenže tyto peníze musí výrobcům elektřiny někdo zaplatit. Dosud dostávají peníze ze dvou zdrojů: jednak přímo ze státního rozpočtu (letos 26 miliard korun) a jednak z plateb spotřebite­lů elektřiny.

„Pokud by se snižovaly příspěvky na obnoviteln­é zdroje pro konkrétní odběratele, náklady by nesl státní rozpočet,“řekl mluvčí Energetick­ého regulačníh­o úřadu (ERÚ) Michal Kebort.

Příspěvky hrazené většinou spotřebite­lů dosahují svého maxima daného zákonem, což je 495 Kč/MWh. „Ta část podpory pro obnoviteln­é zdroje, kterou nepokryjí příspěvky od spotřebite­lů, jde na vrub státního rozpočtu,“dodal. Podle něj by nicméně nešlo o výjimečný krok, neboť někteří velcí spotřebite­lé elektřiny už podobné úlevy mají.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia