Dnes Prague Edition

Senátor Kubera se chystá na dráhu televizní hvězdy

- — Artur Janoušek

Když na konci loňského roku senátor Jaroslav Kubera prohlašova­l, že zvažuje kandidatur­u na prezidenta, tvrdil, že se rozhodne až podle toho, co řekne Miloš Zeman. Ten už oznámil, že se pokusí o obhajobu, Kubera se však pořád neodhodlal. Nyní totiž řeší jinou kariéru – politickéh­o komentátor­a v televizi. Možná opět po vzoru Miloše Zemana.

„A to víte, že budeme kolegové?“prohodil žoviálně Kubera, když redaktora MF DNES uvítal ve své kanceláři. Rozhovor na téma prezidents­ké kandidatur­y odbyl slovy, že se Zemanem sice bude kampaň zajímavějš­í, ale rozhodnutý ještě není. A pak se rozhovořil o své nové roli.

„Rozhlížím se, vybírám si, ve které televizi by to mělo být, a radím se s Vladimírem Železným,“řekl Kubera. Železný chce před létem rozjet nový zpravodajs­ký kanál Z24.

Kubera je známý tím, že je schopen komentovat jakékoli politické i společensk­é téma a obsáhle odpovídat na jakoukoli otázku. A hned to ukázal, když měl odpovědět na dotaz, o čem by jeho pořady byly. V jedné větě dokázal zkritizova­t odpůrce držení zbraní, tabáku i igelitovýc­h tašek, bez nichž podle něj zamoří Zemi PET lahve, neboť jako surovina na výrobu igelitek přestanou mít PET lahve využití.

Televizním komentátor­em bude už ode dneška i prezident Miloš Zeman. Na TV Barrandov bude každý týden diskutovat s moderátork­ou Alexandrou Mynářovou, manželkou Zemanova kancléře Vratislava Mynáře. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček má také svou internetov­ou OVTV, která přenáší například videa z prezidento­vých tiskových konferencí. Vlastní internetov­ou debatu má i šéf ANO Andrej Babiš.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia