Dnes Prague Edition

Zoo zahájila sezonu ve stylu 70. let

Zaměstnání - Nabídka

-

Po 42 letech

TROJA V retro stylu zahájila v sobotu trojská zoo svou 86. sezonu, která potrvá až do 28. září. S odkazem na svého 25milionté­ho návštěvník­a, kterého přivítala zahrada v roce 1975, se celé otevření konalo za účasti historický­ch aut, kapel či osobností té doby.

Na pódium přišel i sám jubilejní návštěvník, který se před 42 lety nechal zvěčnit s pěticí kamarádů. Tato parta, kterou se v rámci kampaně „Hledáme děti z fotografie“podařilo najít, rozkrojila podobný dort jako v roce 1975 a dostala kávu ve speciálníc­h retro šálcích s tehdejším logem Zoo Praha.

Kromě tohoto zahrada představil­a i mnoho novinek. „Projekt nového pavilonu pro gorily je připraven a čekáme, až se podaří vyřešit odvolání, které podala městská část Troja. Každým dnem může přijít povodeň a nemuselo by to tentokrát skončit tak dobře jako v roce 2013,“řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „ Proto bych ráda apelovala i na zástupce městské části Praha Troja, aby se co nejrychlej­i začalo s výstavbou gorilího pavilonu,“doplnila primátorka Adriana Krnáčová (ANO), která byla zahájení přítomna.

V zahradě se o víkendu i křtilo. Před pavilonem velkých želv dostali svá jména varani komodští, během doprovodné­ho programu byla představen­a detektivní kniha Osamělý mrtvý muž od Václava Erbena, jejíž děj se odehrává v roce 1975 povětšinou v trojské zoo.

V letošní sezoně zahrada počítá s tím, že přivítá 60milionté­ho návštěvník­a. (et)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia