Dnes Prague Edition

Divný trend. Většina klubů už v sezoně

-

Kdo bude další? Jihlava, Hradec, Mladá Boleslav, Brno? Nebo všechny čtyři kluby najednou?

Pokud jste z posledních řádků vycítili lehkou ironii a velký údiv, četli jste správně. Na základě čeho mají fanoušci věřit, že se na lavičku usadil zrovna ten pravý?

A jak se může stát trenér přes noc loajálním k úplně jiným dresům?

Na malém českém trhu se změn odehrává příliš mnoho – a příliš často. V historii samostatné ligy je rekordem číslo 14 ze sezon 2012/13 a 2003/04. Letos se dost možná smutný údaj zlomí.

„Holt, výpověď pro trenéra je ten nejsnadněj­ší způsob, jak zkusit mužstvo vyprovokov­at ke zlepšení.

Ano, Bohemians impulz potřeboval­i, vždyť jsou na pokraji sestupové propasti a v sobotu hrají s předposled­ní Jihlavou zápas s parametry „život, nebo smrt“. Tady je sázka na změnu logická, nevděk k trenérům čiší odjinud. Plzeň vyhodila Romana Pivarníka z prvního místa kvůli „neuspokoji­vému hernímu projevu“. Mladá Boleslav nenechala na jaře pokračovat Leoše Kalvodu, ačkoli byl po třetině soutěže první. Nejbohatší Spartu vede už čtvrtý trenér v sezoně!

Překvapí vás, že se zdaleka ne všechny změny ujaly? Boleslav nevyhrává, Sparta se nadále trápí, Příbram je pořád poslední, Jihlava neumí dávat góly. Ocenit naopak musíme Slavii, která po čtvrtém utkání angažovala Jaroslava Šilhavého.

Výsledek? Stále je bez porážky! Další v řadě Fakta Kdo měnil trenéra

Plzeň: Slavia: Sparta: Mladá Boleslav: Jablonec: Dukla: Bohemians:

Jihlava: Příbram:

 ?? Foto: Profimedia.cz ??
Foto: Profimedia.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia