Dnes Prague Edition

Chomutov zvládl drama, sérii srovnal Vondrka

-

CHOMUTOV Znovu se ukázalo, že není radno podceňovat tým Vladimíra Růžičky. Hokejový Chomutov v letošním play-off extraligy nepřestává udivovat.

Včera se o tom přesvědčil i mistrovský Liberec, jenž prohrál 3:5 a v semifinálo­vé sérii ztratil slibný náskok 2:0 na zápasy.

Tahle bitva bude ještě dlouhá. Srdnatá parta chomutovsk­ých bojovníků znovu potvrdila obrovskou vnitřní sílu a po úterním vítězství 2:0 zvládla i druhý domácí souboj, byť v jeho začátku inkasovala. „V čem tkví naše kouzlo? Mužstvo se nikdy nevzdává,“říkal Růžička po druhé prohře v Liberci. Dobře tušil, že pokud chce jeho tým v semifinále uhrát solidní výsledky, bude muset zabrat doma.

Pirátům zase nikdo moc nevěřil. Stejně jako v předkole, kde povstali po ostudných debaklech s Mladou Boleslaví, nebo jako ve čtvrtfinál­e proti favorizova­nému Třinci.

V semifinále všichni tipovali, že hráčům po řadě těžkých zápasů dojdou síly. Nedošly. Další obrat řídil famózní kapitán Michal Vondrka. Nejlepší střelec Branky a nahrávky: 24. D. Kaše, 36. Vondrka (Rutta), 45. Valach (Vondrka, Rutta), 59. Vondrka (Tomica, Flemming), 60. Vondrka (Huml, Tomica) - 5. Lakatoš (Plodek), 46. R. Šimek (L. Krenželok, Valský), 59. Lakatoš (Ordoš, Vitásek). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:10, navíc Skokan, Poletín - Vitásek, Vantuch všichni 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváků: 5 250 (vyprodáno). Třetiny: 0:1, 2:0, 3:2. Stav série: 2:2. Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Kudělka, Valach, Dlapa, Skinner Vondrka, Huml, Tomica - Račuk, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Skokan, Poletín - Hlava, D. Kaše, Lauko - Raška. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek. Liberec: Lašák (29. Will) - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Mojžíš Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Plodek, Radivojevi­č - Valský, Bližňák, Svačina J. Stránský, Vantuch, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek. Program semifinále Generali play-off Tipsport extraligy Dnes 17.20

Zítra 17.20 Vysílá ČT sport, on-line reportáže a ohlasy na hokej.idnes.cz Chomutova i celého play-off – nasázel v něm už 10 gólů – ukázal hokejovou šikovnost: zaútočil po křídle, obhodil si před kruhem reprezenta­čního obránce Šimka a sám před brankářem Willem zamířil precizně do vzdálenějš­ího horního růžku.

Byla to hokejová paráda, podobně jako o den dřív, kdy rozhodl o vítězství 2:0 úžasným sólem přes celé hřiště, které před gólmanem Lašákem zakončil suverénní kličkou do forhendu.

Svůj včerejší večer pak završil dvěma góly při power-play Liberce a zkompletov­al hattrick. Poprvé dával na 4:2 ve hře šest na čtyři, podruhé definitivn­ě rozhodl gólem na 5:3, když soupeř ještě snížil. Byla to demonstrac­e chomutovsk­é odhodlanos­ti.

„Těžíme z toho, že se nikdy nepoložíme. Ani když se nám nedaří, ani když prohráváme o dva góly. Pořád hrajeme trpělivě a týmově a pak se nám to vrací,“vykládal útočník Petr Koblasa.

Nezdolný duch týmu podporuje psychika, která se rapidně zvedá s každým dalším úspěchem. Právě díky ní už nelze předem zavrhovat ani možnost, že Piráti nepřipraví v play-off další senzaci.

Nebo vás napadá, jak jinak by se dal nazvat jejich případný postup do finále?

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia