Dnes Prague Edition

Plodková v novém seriálu

Ona řídí hudební televizi, on chce jejím prostředni­ctvím udělat kariéru. Jana Plodková a Tomáš Měcháček se potkali v seriálu Single lady: Jízda v Óčku, který startuje 24. dubna.

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

PRAHA Seriál „ostrý jako život sám“, jak tvrdí jeho slogan, obnáší deset zhruba desetiminu­tových epizod, které v premiéře nasadí internetov­á televize Playtvak.cz a v nočních reprízách rovněž hudební TV Óčko, v jejíchž prostorách se děj odehrává.

Svoboda bez hranic

„Netroufám si odhadnout typickou cílovou skupinu Single lady, ale sama se na internetov­é televize ráda podívám. Jejich přitažlivo­st spočívá v tom, že nemají žádné hranice, využívají naprostou svobodu bez omezení,“míní Plodková.

S Měcháčkem se potkala už v Protektoro­vi, za něhož získala Českého lva. Tudíž se při společných milostných scénách seriálu před sebou tolik nestyděli, i když herečka přiznává, že sama je nemá právě v oblibě.

Jak by popsala svou seriálovou ředitelku? „Nezná pocit ohrožení. Díky funkci ředitelky si myslí, že si může dovolit všechno, takže se chová jako neřízená střela,“líčí Plodková. „Jinak to byla práce jako každá jiná, ale rozhodně jsem se nenudila, znamenalo to pro mne průzkum neznámých vod,“říká o zákulisí Óčka, kde se s malým štábem v produkci společnost­i Davida Ondříčka Lucky Man Films natáčelo za běžného provozu.

„Můj muzikant je neúspěšný – tedy zatím, proto zkusí prorazit právě přes ředitelku,“naznačuje Měcháček. V roli se mu zalíbilo: „Nejspíš skončím s herectvím a dám se na dráhu písničkáře. Veronika Dostálová mi totiž napíše takové texty, jaké neumí ani Richard Krajčo,“zmiňuje jednu ze dvou mladých autorek seriálu, která na „punkovém“scénáři pracovala s kolegyní Terezou Seidlovou.

Nesmělého přítele Plodkové hraje Vladimír Polívka, její naivní asistentku Rozálie Havelková, záhadného taxikáře Václav Kopta, v dalších rolích se objeví Markéta Stehlíková nebo Veronika Lazorčákov­á, letošní nositelka divadelní ceny Thálie pro herečku do 33 let.

Na divadlo se nyní soustředí také Plodková. Se souborem Na zábradlí právě začne zkoušet fantazijní představen­í podle slavných pohádek AnderSen. Na premiéru zároveň čeká film Josefa Tuky Absence blízkosti, ve kterém si poprvé vyzkoušela úlohu matky. Nicméně si najde čas, aby se podívala i na Single lady: Jízdu v Óčku. „Ale ne sama. Pokud se dívám na něco, v čem hraju, mám ráda vedle sebe další diváky, abych slyšela i jiné reakce,“vysvětluje Jana Plodková.

 ??  ??
 ?? Foto: Dan Materna, MAFRA ?? Ředitelka a neúspěšný muzikant Jana Plodková hraje ředitelku hudební televize, kterou se snaží neúspěšný muzikant v podání Tomáše Měcháčka využít k nastartová­ní kariéry.
Foto: Dan Materna, MAFRA Ředitelka a neúspěšný muzikant Jana Plodková hraje ředitelku hudební televize, kterou se snaží neúspěšný muzikant v podání Tomáše Měcháčka využít k nastartová­ní kariéry.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia