Dnes Prague Edition

Za Brno pálil Krejčík. Kometa je krok od finále

-

Kouzlo brankářů padlo! Tedy padlo... Přesněji: poprvé v semifinálo­vé sérii mezi hokejisty Hradce Králové a Brna ani jeden z gólmanů nedokončil zápas s nulou.

Tím ale utněme „negativní“pasáž o obou brankářích. Ti znovu patřili mezi nejlepší hráče na ledě. Stejně jako ve čtvrtém utkání série v Brně, kde ani jeden za 80 minut hry nedostal gól. Oba se předháněli v brankářské­m soupeření a deptali střelce na obou stranách.

Ještě před pár měsíci téměř neznámý Patrik Rybár patří k největším postavám letošního play-off. Stejně jako brněnský Marek Čiliak.

I v pátém duelu na domácím ledě byl zaměstnaně­jším mužem Rybár. Hráči Hradce Králové před ním opět vystavěli obranný val a techničtěj­ší Kometa musela hrát do plných. Vyhrála 3:1.

K tolik důležitému prvnímu gólu jí pomohla dvojnásobn­á přesilovka hned v úvodním dějství.

Hradecký obránce Dietz chybně odpálil puk za mantinel a nabídl Brnu 76vteřinov­ou přesilovku 5 na 3. Brněnští obránci ji sehráli skvěle. Zatlačili hradeckou trojici až k brankovišt­i. Branky a nahrávky: 18. T. Knotek (Jaroslav Bednář) - 11. Krejčík (O. Němec, H. Zohorna), 36. Krejčík (Kováčik), 60. Vondráček (Krejčík). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváků: 6 730. Třetiny: 1:1, 0:1, 0:1. Stav série: 2:3. Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - R. Pavlík, Džerinš, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec. Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Trška - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.

Program semifinále Generali play-off Tipsport extraligy Dnes – 5. zápas 17.20

Zítra – 6. zápas 17.20 Němec posunul puk na Krejčíka a ten propálil Rybára.

Domácí sice do přestávky srovnali. Kapitán Bednář našel Knotka a penaltový hrdina překonal Čiliaka. Brněnští ale nadále dominovali. V druhém dějství dokonce přestřílel­i Mountfield 18:9 na střely. A především: vzali si zpět vedení. Zase pálil Krejčík. Ofenzivní bek šikovnou střelou od modré čáry zaskočil skvělého Rybára.

„Kuba si skvěle připravil palebnou pozici. Dobře si spolu vyhovíme. Hráli jsme spolu už v reprezenta­ci a vím, že se na něj mohu spolehnout. Pro nás to byl skvělý kauf před play-off,“pochválil obránce Ondřej Němec svého parťáka.

Sám Krejčík o své druhé trefě pod horní tyč říkal: „Je to jediný recept na gólmana, protože jinak chytá perfektně a střely, které vidí, s těmi si poradí.“

Mountfield v závěrečné třetině pálil na Čiliaka jednu ránu za druhou. Köhler byl centimetry od vyrovnání. Kometa těsnou výhru stvrdila gólem do prázdné brány a v sérii vede 3:2 na zápasy.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia