Dnes Prague Edition

Jansta otevřel Peltovi cestu k prodeji Rošického

-

PRAHA Česká unie sportu (ČUS) na svém úterním výkonném výboru jednohlasn­ě schválila směnu majetku, o kterou ji požádala její členská Fotbalová asociace České republiky (FAČR). Výsledkem je, že se ČUS vzdala předkupníh­o práva na Stadion Evžena Rošického, prostřední ze tří strahovský­ch stadionů. Ten je teď plně v rukou fotbalistů.

„Pro nás to byla velmi lukrativní transakce. Celkově jsme z toho po započítání pozemků získali 288 milionů korun. Zároveň jsme se nemuseli vzdát žádných areálů, které využíváme,“okomentova­l pro MF DNES dosud poslední kolo několikale­té směny majetku předseda ČUS Miroslav Jansta. Na nově získaném pozemku za severním obloukem oválu stadionu Přátelství bude chtít ČUS postavit své nové sídlo, Dům sportu.

Tím nejdůležit­ějším dopadem celé směny ale bude fakt, že předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta bude moci nyní stadion Evžena Rošického, který se nevyplácí provozovat a opravit ho by bylo nákladné, prodat. Plány na jeho přestavbu na národní fotbalový stadion už jsou podle všeho také passé.

I sám Pelta koncem minulého týdne pro ČTK připustil, že prodej stadionu zvažuje. „Když město a stát rozhodly, že nebudou investovat v řádech miliard do stadionu na Strahově kvůli dopravní obslužnost­i, tak si pohráváme s myšlenkou na prodej,“řekl v pátek.

Podle informací MF DNES jsou už přípravy prodeje v pokročilé fázi. Mezi finálními zájemci jsou dle zdrojů z trhu například finanční skupiny J&T a Penta. (ac)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia