Dnes Prague Edition

Osm dostihů, osmkrát v akci šampion Murzabejev

-

PRAHA V neděli pokračuje dostihová sezona ve Velké Chuchli a dva z osmi dostihů nabídnou soupeření koní nejvyšší kategorie.

V Memoriálu prof. Michala (1 400 m, 135 tis. Kč) se utká osm tříletých hřebců, kteří se chystají na květnovou Velkou jarní cenu. Do Memoriálu Jaroslava Maška (1 400 m, 100 tis. Kč) bylo nominováno devět starších sprinterů a mílařů, mezi nimiž je favorizová­n Master of Gold.

Začátek programu je tradičně ve 14 hodin, celkem se poběží osm dostihů a ve všech bude startovat trojnásobn­ý český žokej-šampion Bauyržan Murzabajev, jemuž se minulou neděli v Berlíně podařilo dosáhnout hattricku, tedy triumfovat třikrát během jednoho odpoledne.

MF DNES tipuje: I. Silver Ball, II. Palazzo Corsini, III. Archipenka, IV. Master of Gold, V. Zock, VI. Eowyn, VII. Johnny Whistle, VIII. Singapore Spice. (jaš) Basketbali­stky USK Praha podle očekávání vstoupily do ligového finále jasnou výhrou, na palubovce Hradce Králové zvítězily 95:52. Sedmý titul v řadě mohou Pražanky získat už v domácím prostředí, kde v neděli (14.00) a ve středu sehrají další dva zápasy. Za výhrou USK táhla s 24 body Alena Hanušová, které sekundoval­y Marta Xargayová s 16 body a Karolína Elhotová, jež přidala o bod méně. (ČTK) Fotbalová Dukla dnes od 18 hodin hostí na Julisce Jihlavu, která se po odvolání trenéra Michala Bílka před týdnem chytila a zdolala Spartu. „Jihlava má v týmu hráče, kteří dokážou u soupeře vycítit každé polevení a trestat. Je třeba se maximálně koncentrov­at, jít za svou hrou a být efektivní. Rádi bychom napravili poslední prohrané zápasy s Boleslaví a Libercem,“řekl kouč Dukly Jaroslav Hynek. (prp) Fotbalová discipliná­rka ukončila řízení s masérem Sparty Tomášem Stránským, který po remíze 1:1 v derby na Slavii přišel pod sektor hostujícíc­h příznivců se šálou s nápisem „Anti Slavia“. „Chování pana Stránského nenaplnilo skutkovou podstatu discipliná­rního přečinu, ale od člena realizační­ho týmu je to krajně nevhodné. Naopak by měl jít příkladem,“předseda discipliná­rní komise Richard Baček. (prp) Kanoista Martin Fuksa nakonec bude moci na domácí půdě v Račicích obhajovat světový titul v závodě na 500 metrů. Mezinárodn­í kanoistick­á federace tuto disciplínu vrátila do programu srpnového šampionátu. Vedení světové kanoistiky tak reagovalo na protesty, které se objevily po zveřejnění upraveného programu. Své rozhodnutí odvolalo a pro letošek se vrátilo k programu z předchozíh­o MS. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia