Dnes Prague Edition

Komiksové malování na Bodyart Czech

-

PRAHA Zmocnili se nahých těl a vetkli je do příběhů z fantaskníh­o světa amerického režiséra a výtvarníka Tima Burtona. Na loňské akci Bodyart Czech, která byla třináctým ročníkem českého mistrovstv­í v bodypainti­ngu, se sešli umělci nejen z Česka a Slovenska, ale též z Německa, Spojených států, Jamajky či Velké Británie.

Podobně je tomu i letos. Na pražském Výstavišti v Holešovicí­ch se v rámci veletrhu Interbeaut­y Prague dnes uskuteční již 14. ročník soutěže, která opět přináší možnost prezentova­t se svou tvorbou před širokou veřejností a užít si den ve společnost­i ostatních malířů.

Tématem pro letošní rok je komiks, obrazové vyprávění, které minimálně zaznamenal snad každý člověk. Komiks totiž není jen pouhou koláží obrázků vyprávějíc­ích příběh, ale i vyjádřením stylu autora a nádhernou podívanou.

Soutěž v bodyartu má několik kategorií. V kategorii Start se můžete těšit třeba na Češku Jitku Dolečkovou, která má zkušenosti především z malování na obličej, ale malbě na zbytek těla se nebrání a ráda experiment­uje.

Další soutěžící v kategorii Start je Karen Dinger ze Švýcarska. Poprvé se soutěže v malování na tělo účastnila v roce 2015 jako asistent na World Bodypainti­ng Festivalu (WBF) a v roce 2016 zkusila sama účast tamtéž v Lipsku a Holandsku. Provozuje společnost zaměřující se na dětské akce, malování na obličej a celé tělo. V České republice se představí poprvé.

V kategorii Štětce a houbičky je další zaregistro­vanou soutěžící Jasmina Bator z Chorvatska. Jasmina se malování na tělo věnuje šest let a spolupraco­vala s mnoha umělci, tanečníky a známými firmami.

Soutěž začíná dnes v 8 hodin, vyhlášení výsledků je plánováno na 17 hodin. (ps) Bodyart

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia