Dnes Prague Edition

Rosolová zvládla maturitu

Atletka Denisa Rosolová bude tři měsíce po operaci závodit na Julisce

-

PRAHA Na sociální síti včera vystavila své čerstvé maturitní vysvědčení a vyznala se fanouškům. „Rozhodla jsem se otevřít skříň, která je mým největším strašákem,“svěřila se Denisa Rosolová.

Populární atletka přiznala, že v osmnácti letech těsně před složením maturitní zkoušky opustila střední školu. Malovala si, že se bude živit jako profesioná­lní sportovkyn­ě. „Snědla jsem všechnu moudrost světa a měla to na háku,“zavzpomína­la.

Předsevzet­í jí vlastně vyšlo. Přítelkyni desetiboja­ře Adama Sebastiana Helceleta bude v srpnu 31 roků a atletikou se až doteď skutečně poměrně úspěšně živí. Jenže zároveň tuší, že se tenhle příběh chýlí ke konci. A bude muset začít nový. „Nejsem Bolt, nehraju fotbal ani hokej. To bych možná byla zajištěná. Rozhodla jsem se, že se stanu trenérkou, k čemuž je škola potřeba,“vysvětlila Denisa Rosolová, proč se vrátila k učebnicím.

Úspěšně. Maturitu zvládla na Pražském humanitním gymnáziu. Poděkovala partnerovi, profesorům i ředitelce školy.

„Když jsem viděla didaktický test z češtiny, postavily se mi vlasy hrůzou. Hlavně že je ten papír doma,“radovala se.

Už před dvěma měsíci získala Maturantka také licenci pro trénování žáčků. V listopadu pak chce nastoupit na školení trenérů třetí třídy. „A pak výš a výš. Uvažovala jsem i o vysoké škole, ale nenašla jsem žádnou, která by mě naplňovala a zároveň by se dala kombinovat s atletikou.“

Ano, Denisa Rosolová zůstává dál především atletkou. A fanoušky možná víc než její maturita potěšilo oznámení, že je tři měsíce po operaci achillovky připravena k prvním závodům. Na své trati 400 metrů překážek se vrhne do startovníh­o výstřelu při Odložilově memoriálu 5. června na Julisce.

„Sama tomu moc nevěřím, jaký jsme udělaly s trenérkou rychlý posun. Ale při tréninku jsem netuhla, i když jsem běžela ne zrovna pomalu osm překážek. Věřím, že můžu letos zase předvádět krásné časy,“těší se Rosolová.

Formu chce vyladit především na srpnové mistrovstv­í světa v Londýně. „Prvním krokem ale musí být splnění limitu,“zmínila nutnou podmínku.

Nominační limit v její disciplíně zní: 56,10 sekundy.

Dokáže ho čerstvá maturantka zlomit už na Julisce? Hokejový útočník Jan Buchtele odchází z pražské Sparty do Slovanu Bratislava a bude opět hrát KHL. Šestadvace­tiletý člen širšího kádru české reprezenta­ce působil podstatnou část předchozí sezony v Jekatěrinb­urgu, kde se ale příliš neprosadil, a v únoru se vrátil do extraligy. Se slovenským klubem podepsal Buchtele roční smlouvu. Na soupisce Slovanu je Buchtele jediným českým hráčem. (ČTK)

 ?? Foto: Michal Růžička, MAFRA ??
Foto: Michal Růžička, MAFRA
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia