Dnes Prague Edition

Kvitová a její muži exkluzivně na iDNES.cz

-

e tenistka Petra Kvitová není panenka z cukrové vaty, se názorně projevilo v uplynulých měsících, kdy se v rekordním čase vrátila na kurty po vážném zranění ruky. A svědčí o tom i drsná zkouška, kterou na ni nastražili její trenéři Jiří Vaněk a David Vydra.

Aby jí z mysli vyhnali obavy o vlastní bezpečnost po prosincové­m přepadení, nechali ji sledovat třeba i thrillery s drsnějšími scénami. Načež své nemilosrdn­é metody ještě vyšperkova­li.

„Někdy v únoru jsme se dohodli, že Pétě budeme v noci ťukat na okno a strašit ji,“líčil kondiční specialist­a Vydra v exkluzivní­m dvojrozhov­oru, který iDNES odvysílá ve čtvrtek ve 12.30.

„Jak byla zapálená do své snahy o comeback, brala to jako věc, která jí může pomoct,“řekl tenisový kouč Vaněk. „Musím přiznat, že kdyby někdo udělal něco podobného mně, podělal bych se strachy.“

Podobně jako řadu úskalí při léčbě a rehabilita­ci hlubokých řezných ran Kvitová statečně přečkala i svéráznou metodu svých pomocníků. „Ale ráda bych poznamenal­a, že ti dva měli v poslední době řadu výrazně lepších nápadů,“prohlásila s úsměvem v prvním velkém interview po návratu do tenisového kolotoče, jež bude na iDNES k vidění v pátek ve 12.30.

Mluvila v něm o cílech pro nejbližší část kariéry, o svém vztahu k jizvami poseté levačce nebo o lásce k Wimbledonu, na nějž se nyní chystá. Před kamerou

Petra Kulichová si právě ve svém bytě v turecké Adaně balila tašku na trénink, když uslyšela ohromnou ránu. Bylo krátce po osmé ráno .... Před nedalekým sídlem guvernéra zrovna vybuchlo auto. Exploze vyrazila okna, poškodila šest podlaží a poničila fasádu.

Tehdy v listopadu zemřeli po teroristic­kém útoku v pátém největším tureckém městě dva lidé a dalších třiatřicet bylo zraněno.

„Byl to pro mě šok. Trénink nám zrušili, neměli jsme vycházet z domu a já přemýšlela, jestli tam neskončím. Chtěla jsem co nejrychlej­i odjet domů,“přiznala dvaatřicet­iletá basketbali­stka.

V Adaně ale neskončila, domů neodjela, nenechala si teroristy diktovat, kde ve své kariéře bude hrát.

„Hodně rychle ty pocity nakonec v Adaně přešly. Prostě na takové věci nesmíte myslet, pokud chcete hrát basket v těchto zemích,“říká Kulichová.

Sama v Turecku kroutí už čtvrtou sezonu. Nejprve hrála za Besiktas Istanbul, pak se přesunula do Galatasara­ye, ve kterém ale nedostával­a slíbenou výplatu.

I proto sáhla po městě, které je jen 200 kilometrů vzdálené od třaskavých syrských hranic.

„Ale že bych se tam bála jít? Vůbec ne, nepřipoušt­ěla jsem si, že by se mohlo něco stát,“tvrdí.

Po teroristic­kém útoku tým opustilo několik hráček, Kulichová ale

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia