Dnes Prague Edition

Jak se s pravidly vypořádává­te?

-

Pavel Bělobrádek předseda KDU-ČSL

My jsme zákon podpořili. Je správný. Mají rozhodovat ideje a program, nikoli síla peněz. My se do limitu vejdeme na rozdíl od jiných. Nebudeme mít problém ani s vykazování­m. Transparen­tní účet máme dávno.

Jaroslav Poláček zástupce generálníh­o sekretáře TOP 09

Nová byrokracie ve volbách nic neřeší. Nepomáhá větší průhlednos­ti a komplikuje občanům projevit svobodný názor ve volbách. Nepochybuj­i, že nový úřad je zaplaven udáními a musí definovat tisíc a jednu nejasnou věc.

Zbyněk Stanjura šéf poslanců ODS

Už dlouho podáváme dotazy a ten úřad je pak zveřejňuje. Tím, že to je první kampaň, tak se vytváří zvykové právo. Podle mě největší zádrhel je v tom, když si někdo něco pověsí na vlastní plot. Klíčové pro nás je, aby ten úřad měřil všem stejně.

Jaroslav Faltýnek 1. místopředs­eda hnutí ANO

Ministr třeba někam jede a nemusí si to započítáva­t, plní ministersk­é povinnosti. Když jede lídr strany, který není ministrem, vše vykazuje. Andrej Babiš byl s Danem Ťokem otevřít silnici na Červenohor­ském sedle. A Babiš si to započítá, ale Ťok ne? Budeme se ještě ptát.

Martin Starec ekonomický ředitel ČSSD

Mohu jen sdělit, že účtování kampaně pro volby do Poslanecké sněmovny probíhá podle zákona a dosud známé metodiky dohledovéh­o úřadu jsou veřejně dostupné. Zákon aplikujeme, ale nevykládám­e. V případě jakýchkoli nejasností se prosím obraťte přímo na úřad.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia