Dnes Prague Edition

Uražený Ronaldo chce opustit Real Madrid

-

MADRID Nejlepší fotbalista současnost­i Cristiano Ronaldo chce opustit Real Madrid. Rozčililo ho obvinění z daňových úniků, kvůli němuž plánuje úplně odejít ze Španělska. Pokud skutečně přestoupí, stane se nejdražším hráčem světa.

Ranní zpráva portugalsk­ého deníku A Bola vypadala jako spekulace, jež o aktuálním držiteli Zlatého míče vycházejí každý druhý den: „Ronaldo chce odejít ze Španělska.“

Jenže šokující informaci během dne potvrzoval­y další uznávané redakce: Marca, Sky Sports, nebo dokonce BBC. „Cítí se jako čestný a charaktern­í člověk, který udělal všechno podle svého nejlepšího vědomí, takže nechápe, co se děje. Je smutný a zklamaný,“citovala BBC svůj zdroj. „Nechce zůstat ve Španělsku, chce odejít.“

Kapitán portugalsk­é reprezenta­ce už údajně informoval Florentina Péreze, prezidenta Realu, ten však hodlá udělat vše pro to, aby svou hvězdu v klubu udržel.

Ronaldo čelí obvinění, že se v letech 2011 až 2014 dopustil daňových podvodů ve výši 14,7 milionu eur, což je v přepočtu zhruba 384 milionů korun.

Kancelář prokurátor­a v Madridu informoval­a, že se portugalsk­ý útočník vyhýbal placení daní z osobnostní­ch práv. Využíval k tomu údajně společnost na Panenských ostrovech.

Jenže 32letý fotbalista se cítí nevinný. K rozhodnutí odejít ze Španělska navíc podle deníku Marca přispěly i další důvody. Třeba věčná nespokojen­ost fanoušků Realu Madrid nebo enormní tlak ze strany španělskýc­h médií.

Odchod z Realu však nebude jednoduchý, Dojde k rozchodu?

Ronaldo má platnou smlouvu až do června 2021. Kontrakt podle BBC navíc obsahuje i výstupní klauzuli ve výši jedné miliardy eur.

Tolik by samozřejmě zájemci dát nemuseli. Marca odhaduje, že případná přestupní částka by se vyšplhala na 180 milionů eur, což jsou v přepočtu zhruba 4,77 miliardy korun.

Nejdražší byl dosud francouzsk­ý záložník Paul Pogba, který loni přestoupil z Juventusu Turín do Manchester­u United za 105 milionů eur.

Takovou částku si může dovolit jen pár klubů na světě. V Evropě možná Paris St. Germain nebo Manchester United.

Právě z United před osmi lety Ronaldo do Madridu přišel. A stal se fotbalovým králem. Pomohl ke třem triumfům v Lize mistrů, dvěma španělským titulům, v obou soutěžích naposledy letos, nebo ke dvěma vítězstvím v domácím poháru. Navíc se stal suverénně nejlepším střelcem v bohaté historii Realu.

Úspěšné spojení se v létě možná přetrhne. První impulz už Ronaldo vyslal.—

 ?? Foto: Profimedia.cz ??
Foto: Profimedia.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia