Dnes Prague Edition

Scarlett, holka na tahu

Série pánských Pařeb se ženám může zdát hrubá, ale dámská varianta Holky na tahu razí v daném ohledu rovnoprávn­ost. Navíc je příšerně uječená.

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

Model pánských jízd se v Holkách na tahu opisuje doslova. Jeden fešný vůdce – zde Scarlett Johanssono­vá, jejíž hrdinka v čele party bývalých spolužaček má právě před svatbou a volební kampaní. Jedna osamělá baculka pro obveselení i dojímání. Sestava se doplní podle pravidla korektního zastoupení ras i sexuálních menšin, přidá se pití, kokain, vibrátory, penisy,

tampony, striptér, krimi na obehrané téma, co s mrtvolou, jež Danny Boyle v Mrtvém hrobě příkladně vyčerpal už skoro před čtvrtstole­tím.

A navrch odhalená Demi Moore coby znak zralé dráždivost­i, i když hrdinky svým věkem už také nepatří k pubertální­m diblíkům; jen se tak chovají. Tudíž jejich uhihňané, uječené vítání trvající půl hodiny vyžene slabší povahy z kina dříve, než se začne dít něco trochu bláznivějš­ího, ovšem inscenovan­ého v duchu sitkomu; však taky režisérka Lucia Aniello dosud točila právě seriály.

Ospale neškodné

Paradoxem „ženského“přírůstku kin zůstává fakt, že vzácný humor do něj vnášejí muži – jakkoli hrají ještě hůř než dámská sestava tlačená k přepjaté hysterii. Klíčový vtip totiž spočívá ve stavění tradičních rolí na hlavu, takže zatímco odvázané kamarádky se plácají do zadnic v nočním klubu, zdrženliví pánové se věnují kultivovan­é ochutnávce ušlechtilý­ch vín. Nicméně za hlavní legraci lze považovat označení Holek na tahu za mládeži nepřístupn­é: přes všechny silácké výrazy o sexu jsou totiž ospale neškodné.

 ??  ??
 ?? Foto: Falcon ?? Ospale neškodné Holky na tahu doslova opisují model pánských jízd, největší legrací je však označení filmu za mládeži nepřístupn­ý.
Foto: Falcon Ospale neškodné Holky na tahu doslova opisují model pánských jízd, největší legrací je však označení filmu za mládeži nepřístupn­ý.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia