Dnes Prague Edition

Případ Baroš. Ještě není rozhodnuto

-

OSTRAVA Zůstane v Liberci, anebo se potřetí v kariéře vrátí do Baníku Ostrava? Útočník Milan Baroš se rozhodne v nejbližšíc­h dnech.

Baroš dostal nabídku smlouvy od Baníku, kde s vrcholovým fotbalem začínal, ale také od Liberce, kde odehrál minulou sezonu.

Byť se včera objevily informace, že se Baroš večer upíše Baníku, majitel klubu Václav Brabec to odmítl. „Mám jiný program,“řekl. „Ani nevím, odkud tato fáma vzešla.“

Jednání s útočníkem potvrdil. „Ano, řešíme to přes půl roku a jednání pokračují. Toť vše,“dodal. „Baroš patří k Ostravě jako Křemílek a Vochomůrka k sobě.“

Ostravský trenér Radim Kučera uvedl, že Baroš se v neděli večer vrátil z dovolené. Dodal, že pokud by byl Barošův příchod stoprocent­ní, potvrdil by ho. „Sám jsem zvědavý, jak to dopadne. Doufám však, že dobře pro Baník,“řekl třiačtyřic­etiletý Kučera, který má k o osm let mladšímu Barošovi blízko, jelikož oba pocházejí z Vigantic.

Zatímco útočník Milan Baroš už coby žák zamířil do ostravskéh­o Baníku, obránce Radim Kučera naskočil do nejvyšší soutěže v Opavě.

V Baníku jednají o Barošově návratu (stejně jako o všech posilách) týmově trenér Radim Kučera, majitel klubu Václav Brabec a sportovní ředitel Dušan Vrťo. „Pokud jde o Milana, nemohu nic potvrdit ani vyvrátit,“uvedl Vrťo.

Potvrdil však, že Baník se po návratu mezi elitu musí posílit mimo jiné právě na hrotu. A nutně potřebuje zkušeného útočníka. „Liga je o útočnících, o tom, jak zužitkují celou práci mužstva.“

Trenér Kučera je přesvědčen­ý, že v případě Baroše bude jasno během dvou dnů. „Takový jsme si dali nejzazší termín,“uvedl.

Pro Baroše je Baník srdeční záležitost. Odešel z něj v roce 2002 do Liverpoolu. Do Ostravy se krátce vrátil v roce 2013 a odehrál v ní sezonu 2014 až 2015, v níž výrazně přispěl k záchraně. Jenže na další spolupráci se s tehdejším majitelem Petrem Šafarčíkem nedohodl a zamířil do Mladé Boleslavi. (jsl)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia