Dnes Prague Edition

EU se lekla italské blokády kvůli migrantům

-

Varování Itálie, že uzavře své přístavy lodím se zachráněný­mi migranty, oživilo jednání o migrační krizi. K přebírání migrantů mířících k italským břehům se však zatím nikdo moc nemá. ŘÍM, BRUSEL Vypadá to, že se Itálie s hrozbou, že nebude vpouštět do svých přístavů cizí lodi přivážejíc­í migranty, trefila do černého. Okamžitě se spustila série jednání, která by měla Itálii jako zemi nyní nejvíce zasažené migrační krizí pomoci.

V neděli se v Paříži sešel italský ministr vnitra se svými protějšky z Francie a Německa, kterých by se Fakta Pět zemí, odkud letos míří nejvíce migrantů (k 31. 5.) Z celkového počtu je Zdroj: UNHCR

případná blokáda italských přístavů mohla dotknout nejvíc – tam by totiž lodě s migranty musely od italských břehů nejspíš zamířit. A ve čtvrtek bude o problému jednat v Římě schůzka všech ministrů vnitra EU. Té se mají zúčastnit i zástupci Libye a zemí, ze kterých či přes něž do Evropy přichází velká část migrantů – Nigeru, Tuniska, Egypta, Čadu, Etiopie a Súdánu.

Itálie je nyní hlavní vstupní branou migrantů do Evropy. Po loňském uzavření takzvané balkánské stezky se většina lidí snaží na starý kontinent dostat ze břehů severní Afriky přes Středozemn­í moře. Od počátku roku do země tímto způsobem dorazilo více než 83 000 migrantů, což je zhruba o pětinu víc oproti stejnému období loni.

„Všechny ty lodě nevládních organizací, ale i řada dalších míří k nám. Jestli jsou všechny přístavy, kde se vyloďují migranti, jen italské, tak očividně něco nefunguje,“postěžoval si italský ministr vnitra Marco Minniti. „Jsem eurofil – a budu hrdý, pokud alespoň jedna loď místo zakotvení v Itálii zamíří někam jinam do Evropy,“dodal.

Italská hrozba se nejvíce týká lodí humanitárn­ích organizací, jako jsou SOS Mediterran­ee, Lékaři bez hranic či Save The Children, které křižují Středozemn­í moře, aby zachraňova­ly běžence zejména u břehů Libye. I Frontex, agentura EU pro ochranu vnějších hranic, je viní, že tak zjednodušu­jí práci pašerákům lidí, kteří se pak ani nenamáhají s tím, aby lodě s uprchlíky byly Kde nás vysadí?

vůbec schopné dorazit do cíle. Podle mluvčí SOS Mediterran­ee Mathilde Auvillaino­vé by uzavírka italských přístavů znamenala obrovský problém. „Nebudeme pak mít jinou možnost než plout jinam. Ale pak musíme nabrat v italských přístavech alespoň palivo. Nebo budeme muset sami požádat o záchranu,“varovala.

Další evropské země, kam by mohly lodě s migranty zamířit, zatím na téma přijímání lodí ve svých přístavech mlčí. Ujišťují spíše, že pomůžou Itálii jinak. Příkladně Francie s Německem na nedělní schůzce mimo jiné slíbily vypracovat spolu s Itálií kodex, jak by se měly chovat nevládní organizace pomáhající migrantům. Nejspíš hlavně tak, aby nepomáhaly pašerákům lidí. „Pokud tento kodex lodě nesplní, mohly by být zabaveny,“informoval list Corriere della Sera.

Itálie však hlavně tlačí Unii k nalezení způsobu, jak zajistit, aby rozhodován­í, kdo má v Evropě právo na azyl, proběhlo už v Africe (podle Itálie je dnes většina z těch, co připlují, ekonomický­mi migranty). Ze schůzky v Paříži vyplynul slib dát víc peněz libyjské pobřežní stráži, která by zabrzdila migranty na břehu. Vzhledem k chaosu v Libyi je velké riziko, že tyto peníze přijdou vniveč. Italská snaha směřuje spíš k tomu, aby v Libyi vznikly zóny, které by kontrolova­la EU. A to není práce jen pro evropské politiky, ale nejspíš i pro policisty či vojáky.

 ?? Foto: AP ??
Foto: AP
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia