Dnes Prague Edition

Vesele neveselí Paramore

-

Americká rocková kapela Paramore, která bude hlavním bodem zítřejšího programu festivalu Rock for People v Hradci Králové, má na svém kontě také albovou novinku s navrátivší­m se bubeníkem Zacem Farrem. Deska je to hudebně veselá, což docela koliduje s depresivní­m titulem After Laughter či názvem pilotního singlu Hard Times.

Ale je to právě tenhle zjevný nesoulad jiskřivých až místy rozjásanýc­h synth-popových melodií zpívaných na nepříliš veselé texty, který celé nahrávce dodává šmrnc a napětí.

After Laughter je podle zpěvačky Hayley Williamsov­é výraz, který se rozhostí na tváři člověka, který se právě přestal smát. A přesně to se může stát tomu, kdo se zaposlouch­á do textů – dešťový mrak nad hlavou, být v pohodě, když mě hodí do ohně, brečela jsem, dokud to šlo, každé slovo je kulka nebo vsadím se, že všichni tady jsou stejně neupřímní. Poslední úryvek pochází z paradoxně asi nejrozjetě­jší písně s příznačným názvem Fake Happy (předstíran­ě šťastní).

Takže u Paramore je podle všeho opravdu „veselo“. Na druhou stranu na festivalec­h se na poslech textů příliš nehraje. A po hudební stránce docela rozjuchaná nahrávka bude posluchače prostě a jednoduše bavit.

After Laughter Paramore Ve věku 84 let zemřel italský komik Paolo Villaggio, kterého proslavila série lidových komedií o účetním Fantozzim. Zahrál si však i v uznávaných dílech. Federico Fellini ho obsadil do svého Hlasu luny a za přínos národní kinematogr­afii dostal herec čestného Zlatého lva z Benátek. (spa) Přes dvacet kapel z různých koutů světa se ve dnech 19.–22. července v prostorách Zámecké jízdárny v Českém Krumlově zúčastní 38. Euroradio Folk Festivalu. Přehlídka chce ukázat, jak se dá moderně přistupova­t k tradiční hudbě. (kul)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia