Dnes Prague Edition

Češka se utopila v moři, malá dívka se stále hledá

- — Alena Beníšková

BURGAS V bulharském letovisku Burgas na Slunečném pobřeží se ve středu utopila 61letá žena z Česka. Jedenáctil­etá dívka, která se s ní koupala v moři, je stále nezvěstná. Na břehu byla i její o dva roky starší sestra. Podle zástupce českého velvyslanc­e Jaroslava Kamase šlo o vietnamské dívky, které cestovaly s rodinnou známou.

„Je to vietnamská rodina, která má několik dětí a jedno z nich je invalidní. Každý den za ním docházela fyzioterap­eutka, aby s ním cvičila. Takže to byla v podstatě rodinná známá a rodiče s ní poslali dvě nejstarší děti, třináctile­tou a jedenáctil­etou dceru, na dovolenou,“řekl Kamas.

„Tělo dívky se stále nenašlo. Může to trvat ještě dlouho, v Černém moři jsou silné proudy a tělo může vyplavat úplně jinde,“řekl včera Kamas.

Neštěstí popsala pro server TN.cz jedna ze svědkyň. „Slyšeli jsme volání o pomoc. Viděli jsme, že se někdo topí. Seběhli jsme z patnáctého patra hotelu dolů. Nějací lidé už tam skákali za paní, která se topila. Bohužel se tam topilo i dítě, které jsme neviděli. Na pláži byla ještě jedna holčička, sestra té, která se utopila. Ta mluvila česky, ale nikdo jí nerozuměl, protože tam byli samí cizinci,“řekla svědkyně.

Žena i přes poskytnutí první pomoci od lidí na břehu zemřela. Podle svědků jí mohla pomoci záchranná služba, na tu však čekali déle než půl hodiny a museli ji volat dvakrát.

Místní lidé, kteří pobřeží znají, upozorňují, že se ve stejné lokalitě topili i jiní plavci.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia