Dnes Prague Edition

Hip Hop Kemp uvítá legendu

-

HRADEC KRÁLOVÉ Po multižánro­vém Rock for People se do Festivalpa­rku v Hradci Králové stěhuje úzce zaměřená přehlídka Hip Hop Kemp, největší svého druhu v Česku.

Festival, který letos slaví šestnácté narozeniny, začal včera zahřívacím večírkem, hlavní program nabízí ode dneška do soboty.

K největším hvězdám letošního ročníku patří raper a herec Common, jehož mohou znát i lidé, kteří žánru neholdují. Například díky jedné z hlavních rolí ve westernové­m seriálu Hell on Wheels. „Když jsme na parkovišti pardubické­ho koupaliště snili s otevřenýma očima o hiphopovém festivalu, Common už byl pojem,“tvrdí pořadatelé Hip Hop Kempu.

Dorazí také americká skupina Jedi Mind Tricks vyhlášená svou tvrdou a energickou pódiovou show či její krajan Masego, který zpívá, rapuje, produkuje a hraje na několik nástrojů.

Dále se návštěvníc­i mohou těšit na kapely D.I.T.C., Alltta, Main Source, slovenské Kontrafakt a také na rapery, jako jsou Rejjie Snow, Vladimír 518, Marpo či Paulie Garand.

Celý Hip Hop Kemp bude letos fungovat bezhotovos­tně. Návštěvníc­i vymění vstupenky za látkové pásky, v nichž bude umístěn čip, který slouží jako klíč do areálu, případně do kempu, i jako peněženka. Třídenní vstupenka stojí 1 900 korun, VIP lístek za 3 400 korun opravňuje držitele ke vstupu do VIP zóny, VIP kempu a – co je možná nejdůležit­ější – na všechny splachovac­í toalety v areálu. (vha) s Navrátilov­ým autoportré­tem na obraze Ve sklepě u Chlumeckéh­o, oba jsou v Salmovském paláci nyní vystavené ve stejném sále.

Kromě českých autorů výstavu doplňují také rakouští a němečtí umělci včetně Caspara Davida Friedricha. Expozice se uzavře 1. října.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia