Dnes Prague Edition

Fotbalista vyhodil čivavu z okna. Případ šetří policie

-

HAVÍŘOV Fotbalista Karel Skoupý (na snímku) z MFK Havířov čelí obvinění, že po hádce s přítelkyní vyhodil v ulici J. Švermy z okna čivavu její matky. Zvíře mladá žena hlídala, když byla majitelka na dovolené v zahraničí. Malý pes pád nepřežil. O případu, který vyšetřuje policie, jako první informoval Deník.cz.

Dcera uvedla, že psa z okna vyhodil její přítel ve vzteku, když se v noci z 5. na 6. srpna pohádali. Majitelka nechce, aby mu to jen tak prošlo, jelikož psa měli šest let a považovali jej za člena rodiny. Nechala kvůli tomu udělat i pitvu čivavy, aby se potvrdilo, že smrt psa nastala následkem pádu.

Případ vyšetřují karvinští policisté s podezřením na poškozován­í cizí věci, případně týrání. „Momentálně prověřujem­e přijaté oznámení o tom, že podezřelý 25letý muž psa vyhodil z okna a ten následkům zranění podlehl,“uvedla mluvčí karvinskýc­h policistů Zlatuše Viačková.

Vedení MFK Havířov se rozhodlo, že hráče s okamžitou platností vyřadí z A týmu. „Už jsme vydali prohlášení, že dokud policie případ neuzavře, nebude Karel Skoupý součástí hlavního mužstva,“uvedl předseda MFK Havířov Bronislav Šimša. „Byl to pro mě šok. Ráno jsem mu volal a oznámil jsem mu, že u nás skončil. Nemohl jsem jinak. Jde také o přístup k výchově mládeže. Takový vzor v klubu rozhodně nechceme. Krom toho jsme s ním nebyli spokojení ani po fotbalové stránce. Spíše seděl na lavičce,“řekl Deníku Šimša.

Skoupý byl v minulosti hráčem Baníku Ostrava či Orlové, v mládežnick­ých kategoriíc­h nastupoval i za reprezenta­ci. (sme)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia