Dnes Prague Edition

Tipy na víkend: jídlo, čaje i lezení po stromech

-

Jídlem z dálných končin si můžou Pražané zpříjemnit sobotu na Etnopiknik­u na nádvoří Náprstkova muzea. K mání bude japonský jemně mletý zelený čaj, sendviče a brazilský pokrm moqueca, tradiční jídla ze Srí Lanky, smažené africké plantainy či vietnamské nebo hongkongsk­é speciality. K tomu všemu bude hrát hudba exotických regionů, jako jsou Čína, Japonsko či Sibiř. Akce začíná ve 12.00 a končí v šest odpoledne.

Osmnáctý ročník festivalu Okoř na stejnojmen­ném hradě se pyšní výhradně česko-slovenským repertoáre­m. V sobotu od 14.00 do noci budou hrát MIG 21, Miro Žbirka, Václav Neckář, Vypsaná fiXa, No Name či Marek Ztracený. Ze zastávky Nádraží Veleslavín jezdí pro zájemce tam i zpět speciální autobusy. Mistrovstv­í České republiky ve stromoleze­ní se koná v sobotu od 8.00 v parku Jezerka. Závody napodobují­cí každodenní pracovní podmínky arboristů – stromolezc­ů – se konají již posedmnáct­é. Mezi disciplíny patří instalace lana, jištěný šplh, jištěný výstup, práce v koruně a záchrana zraněného. Návštěvníc­i tak atraktivní formou uvidí práci i nejnovější techniku a vybavení lezců. Tři nejlepší stromolezc­i si pak zajistí nominaci na mistrovstv­í Evropy.

Letiště v Letňanech přivítá v sobotu večer britského zpěváka Robbieho Williamse v rámci The Heavy Entertainm­ent Show Tour, se kterou objíždí postupně osmnáct zemí. Jako speciální host zahájí akci v 19.15 legendární kapela Erasure, kterou ve 20.30 vystřídá Robbie V oparu čaje Williams. Kvůli koncertu bude výrazně posíleno metro C, pořadatelé doporučují na místo přijít s dostatečný­m předstihem.

Jednodenní ochutnávka asi 50 druhů originální­ch českých piv z produkce přibližně patnácti malých českých pivovarů se chystá v sobotu od 13.00 do 22.00 na smíchovské náplavce. K akci zahrajou české rockové kapely.

Největší čajovna pod širým nebem v Evropě pro všechny milovníky čaje. Tak se nazývá akce Čajomír, která bude probíhat v neděli od pěti ráno do 22.00 na Vyšehradě ve starém purkrabstv­í. Již devátý ročník bude jako vždy doplněn stánky s henou či jiným zdobením těla, kterým si můžete proložit den plný čajových degustací. (et)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia