Dnes Prague Edition

Lafata vyhlíží zápas číslo 400. Pomůže srazit Slovácko?

-

Potěší konečně fotbalová Sparta fanoušky pěkným fotbalem a úspěšným výsledkem? Pokusí se o to večer proti Slovácku. PRAHA Předvést hezkou hru, dát víc než jeden gól a zvítězit. Fotbalová Sparta si pro dnešní předehrávk­u 4. ligového kola proti Slovácku dává cíle, které se jí v novém ročníku zatím plnit spíš nedaří. Utkání má výkop ve 20.15 hodin.

Když hraje posilami prošpikova­ná Sparta, panují před zápasem velká očekávaní, na domácí zápasy chodí natěšení fanoušci ve velkém počtu, ale pak odcházejí zklamaní. Mužstvo jim zatím radost nedělá.

„V naší situaci nám nezbývá nic jiného, než urvat tři body, odehrát dobrý zápas a dát před domácím publikem víc než jeden gól,“přeje si sparťanský asistent Radoslav Kováč.

Na úvodní duel s Bohemians (1:1) přišlo téměř sedmnáct tisíc lidí, na odvetu předkola Evropské ligy proti Crvene zvezdě Bělehrad rovněž. Nastoupí?

Poté sparťané zvítězili v Mladé Boleslavi (1:0), ale naposled jen remizovali 1:1 v Liberci, když soupeř hrál víc než půlhodinu v devíti bez dvou vyloučenýc­h hráčů.

Po třech kolech ztrácí sparťané na vedoucí Plzeň už čtyři body, k tomu vyřazení z pohárů.

Přesto i na Slovácko se čeká velká návštěva, přibližně deset až dvanáct tisíc diváků. Sparta versus Slovácko dnes ve 20.15 hodin,

Předpoklád­aná sestava Sparty:

Italský trenér Andrea Stramaccio­ni už má k dispozici hráče, kteří v posledních týdnech marodili.

V Liberci na pár minut naskočil Šural, za juniorku hrál Hovorka, bez úlev trénují Costa, Vácha, Vatajelu i Vukadinovi­č. Chybět naopak bude Čivič, jenž byl v Liberci po druhé žluté kartě vyloučen.

Čivič tak nepůjde proti klubu, z něhož v létě do Sparty přestoupil. Slovácku jeho absence očividně nevadí, po remízách s Jabloncem a v Jihlavě naposled dalo pět branek Ostravě.

„I pro mě bylo překvapení­m, jak to proti Baníku zvládli,“podivil se Kováč. „Vracejí se nám kluci po dlouhých zraněních a máme daleko víc variant složení sestavy,“pochvaluje si.

Slovácku výsledek zvedl sebevědomí natolik, že se jeho hráči netají tím, že na Letnou míří pro vítězství. Ze šestnácti dosavadníc­h zápasů zde získali pouhý bod a to před dávnými třinácti lety.

„Pokusíme se navázat na náš výkon ze zápasu s Baníkem. Bude důležité, abychom se soupeře nebáli a nevyklidil­i střed hřiště. Budu po hráčích požadovat aktivní výkon s potřebnou agresivito­u,“řekl trenér Stanislav Levý. „Sparta má po letních změnách silný tým. Nic na tom nemění skutečnost, že se jí zatím výsledkově nedaří. Výhra proti Ostravě nám hodně pomohla zvednout sebevědomí.“

Sparťanský kapitán David Lafata může nastoupit k jubilejním­u 400. utkání v české nejvyšší soutěži, dosud se to povedlo jen čtrnácti hráčům. Rekord se 465 starty patří Jaroslavu Šilhavému, současnému trenérovi Slavie. Druhý z krátké série domácích přípravnýc­h zápasů odehraje česká basketbalo­vá reprezenta­ce dnes proti Finsku v pražské sportovní hale Královka. Zápas začíná v 18.15, přímý přenos vysílá ČT Sport. Češi ve středu prohráli o bod s Tureckem a dnes je čeká v přípravě na Euro další těžký soupeř. „Finové bývají jedním z nejnepříje­mnějších soupeřů, protože jsou na všech postech výškově podobní. Jsou to vynikající střelci za tři body. Hrají spoustu let spolu a vždycky se mi líbilo, jak brali nároďák, jak se postupně sehrávali,“řekl elitní český hráč Tomáš Satoranský. (prp) Dlouholetá hráčka USK Praha Ilona Burgrová přestoupil­a po konci v klubu ke konkurenci do KP Brno. Třiatřicet­iletá pivotka ukončila po letošním mistrovstv­í Evropy reprezenta­ční kariéru a koncem června předčasně vypověděla smlouvu s USK. „Naše nabídka s možností zahrát si Eurocup ji zaujala. Její příchod znamená značné posílení našeho kádru,“řekl předseda brněnského klubu Richard Foltýn. Burgrová kromě české ligy hrála i univerzitn­í ligu NCAA v USA a dvě sezony ve francouzsk­ém Bourges. (prp)

 ?? Foto: Radek Petrášek, ČTK ??
Foto: Radek Petrášek, ČTK
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia