Dnes Prague Edition

Dopravní podnik chystá strategii do roku 2020

-

PRAHA Pražský dopravní podnik (DPP) chce do roku 2020 provést personální audit, zavést elektronic­kou fakturaci a zlepšit bezpečnost v oblasti ochrany osobních údajů. Vedení DPP také vyjedná nové znění kolektivní smlouvy se zaměstnanc­i. Vyplývá to ze strategie rozvoje DPP do roku 2020.

DPP bude pokračovat v opravě tratí a obměně vozového parku. „Ze strategie budou vycházet budoucí projekty a záměry, u kterých DPP předpoklád­á jejich přípravu nebo realizaci do roku 2020,“píše se v dokumentu.

Podnik rovněž vybere vedoucí zaměstnanc­e, kteří budou odpovídat za jednotlivé oblasti. Strategie se dělí na devět oblastí, mezi kterými jsou například dopravní a provozní oblast, personální a finanční oblast nebo rozvoj dopravní infrastruk­tury a její obnova.

Podnik bude muset uzavřít také novou smlouvu o závazku veřejné služby s hlavním městem. Ta současná platí do 31. prosince 2019. Smlouva stanoví, kolik takzvaných vozokilome­trů, tedy kilometrů, které ujedou jeho vozidla, má podnik najezdit a kolik za to dostane.

Podnik se také chce zaměřit na zvýšení tržeb z reklamy a marketingu, například zvážit tržby z e-shopu nebo rozvíjet komerční jízdy. V personální oblasti chce analýzu struktury zaměstnanc­ů. Poté vytipuje profese, do kterých bude potřebovat nabírat nové zaměstnanc­e. Vedení bude muset do roku 2020 rovněž připravit a dojednat s odbory znění nové kolektivní smlouvy.

Ve finanční oblasti si DPP vytyčil za cíl mimo jiné zavést elektronic­kou fakturaci. „Aktuálně DPP není schopen přijímat ani zasílat faktury v elektronic­ké podobě, což je v současné době neadekvátn­í,“píše se v materiálu. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia